Bizim suçumuz neydi?

Kulp katliamında yaralanan iki çocuk babası Mehmet Ekmen, Her gözümü kapattığımda elimi nabzına koyduğum arkadaşlar gözümün önüne geliyor. Bunlar insanlıktan nasibini almamış" dedi.

Haberler 17.09.2019 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kulp ilçesinde PKKllarca düzenlenen, 7 kiinin ehit olduu, 10 kiinin yaraland saldrdan yaral kurtulan Mehmet Ekmen, katliamda yaadklarn anlatt.

Aaçkorur köyü mevkisinde 12 Eylülde odun toplamaya giden vatandalarn bulunduu araca PKKl teröristlerce el yapm patlaycyla düzenlenen 7 kiinin ehit olduu saldrdan yaral kurtulan 10 kiiden 2 çocuk babas Mehmet Ekmenin tedavisi Diyarbakr Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde sürüyor.

Ekmen, saldr srasnda ve ardndan yaadklarn anlatt.

Batmann Sason ilçesinde yaadn, yaklak 6 ay önce çalmak için Kulp ilçesine geldiini ifade eden Ekmen, her gün dier içilerle gittikleri ormanlk alanda sabahtan akama kadar çaltklarn söyledi.

Ekmen, olay günü saat 17.30 sralarnda mesai sonras kara yoluna gitmek için pikaba bindiklerini anlatarak, aracn kasasnda olduunu, yaklak 1 kilometre ilerledikten sonra büyük bir patlamayla bulunduklar aracn devrildiini aktard.

Araçtan 50 metre uzaa savrulduunu dile getiren Ekmen, gözünü açtnda her tarafn toz duman içerisinde olduunu ancak bilincinin yerinde olmas nedeniyle o anlar hatrladn belirtti.

Ekmen, Her taraf kan içerisindeydi. Bir yaralnn üzerine dümütüm. Kalktm ona baktm, nabz bir süre attktan sonra vefat etti. Baka bir yaralya kotum, o da ayn ekilde can verdi. Dierleri için yapacak bir ey yoktu. Amcamn olunu aradm, onu arabadan zor bela çkardk. Ölenlerin çou arapnel parçasyla ehit oldu. Sa tarafta oturanlarn hepsi ehit oldu. dedi.

BLEREK VE STEYEREK SVLLER HEDEF ALAN HAN BR SALDIRIYDI

Pikabn sürücüsüne,Kaza m yaptk? diye sorduunu onun da, Patlama olduunu, sa taraftan topran yükseldiini gördüünü belirttiini ifade eden Ekmen, öyle konutu:

Araçtan yaklak yarm metre uzaa yerletirilmi patlayc, uzaktan kumandal düzenekle patlatld. Her gözümü kapattmda elimi nabzna koyduum arkadalar gözümün önüne geliyor. Sa tarafta oturanlarn hepsi ehit oldu. Bilerek ve isteyerek sivilleri hedef alan hain bir saldryd. Allah kimseye böyle bir acy yaatmasn.

DEVLETMZ HER TÜRLÜ MKANI SEFERBER ETT

Ekmen, saldrnn ardndan yaral bir arkadandan ald cep telefonuyla önce babasn, ardndan 112 Acil Servis ekiplerini aradn aktararak, bölgede görev yapan korucularn patlamann sesiyle yanlarna geldiklerini bildirdi.

Ekiplerce kaldrldklar Kulp Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardndan helikopterle Diyarbakrdaki hastaneye ulatrldklarn anlatan Ekmen, Devletimiz elinden gelen her eyi yapt, her türlü imkan seferber etti. Hepsi elinden geleni yapt. Allah onlardan raz olsun. Hepsine teekkür ediyoruz. ifadelerini kulland.

6 AYDIR BRLKTE çALIIYORDUK

Mehmet Ekmen, olayn etkisinden kurtulamadn vurgulayarak, unlar kaydetti: Bir saniye bile aklmdan çkmyor. 6 aydr birlikte çalyorduk. Ayn evde yatyor, birlikte çalyorduk. Beraber yemek yiyor, ayn evi kullanyorduk. Bunlar unutulacak eyler deil. Allah o manzaray kimseye yaatmasn. Yapanlarn Allah belasn versin, onlara merhamet etmek ehitlerimize ihanettir. Bunlar insanlktan nasibini almam.

17-18 YAINDA GENçLER VEFAT ETT, ONLARIN NE SUçU VARDI?

PKKllarn sivilleri hedef alarak bu saldry gerçekletirdiine dikkati çeken Ekmen, sözlerini öyle tamamlad: çünkü hepimizin ailesi devleti, hükümeti destekliyor. Tehdit edilmemize ramen her artta hükümetimizi destekliyoruz. Bu nedenle hedef alndk. Daha önce Batmanda babam tehdit etmilerdi. Bunlarda ne merhamet ne vicdan var. Bunlar insanlktan nasibini almam. Allah onlar bildii gibi yapsn. Sabahtan akama kadar 100 lira karlnda 150-200 kiloluk kütük tayoruz. Benim 2 çocuum var. Biri ar engelli. çalmak ve eve ekmek götürmek zorundaym. çilerin hepsi evine ekmek götürmek için gelmiti. 17-18 yanda gençler vefat etti, onlarn ne suçu vard?

Ana Sayfaya Git