Böcek operasyonu!

Diyarbakır'da haşereyle mücadelede ilaçlama seferberliği başlatıldı Diyarbakır'da, insan ve hayvan sağlığını tehlikeye atabilecek, sivrisinek, karasinek ve kene gibi "böceklere" karşı yürütülecek mücadelenin operasyonun startı verildi. 312 kişilik ekip, 17 ilçeyi didik didik edecek.

Haberler 01.05.2020 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesince insan ve hayvan saln tehlikeye atabilecek, sivrisinek, karasinek ve kene gibi canllarla mücadele kapsamnda, 312 kiilik personelle 17 ilçede haere ve larva ile mücadele seferberlii balatld.

BÖCEK OPERASYONU BALIYOR

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Salk leri Dairesi Bakanlnca haere ve larvalara kar kapsaml mücadele çalmas balatld. Kent merkezi ve 17 ilçede yaplacak çalma, Salk leri Dairesi Bakanlnda düzenlenen törenle balatld. 12 ay sürecek çalmann, 312 kiilik personel ve 60 araç ile yürütülecei belirtildi.

VAL GÜZELOLU STARTI VERD

Vali ve Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, Zümrütkent Araç Parknda düzenlenen programda, Salk leri Dairesi Bakanlna bal ekipler tarafndan il genelinde insan ve hayvan saln tehlikeye atabilecek, sivrisinek, karasinek, yakarca (tatarck), kene gibi zararl canllarla 17 ilçede aralksz 12 ay süre ile mücadele edildiini bildirdi.

Bu balamda says artrlan personel ve ekipmanlarla Salk Bakanlndan ruhsatl, spesifik ürünlerle ilaçlama faaliyetlerinin aralksz sürdürüldüünü kaydeden Güzelolu, geçen yl 8 ay olan haere mücadelesinin, bu yl il genelinde 12 aylk süre zarfnda devam edeceini belirtti.

12 AY SÜREYLE MÜCADELE OLACAK

Vatandalarn yaz sezonunu huzurlu geçirmesi amacyla k sezonu boyunca çalma yürütüldüünü ifade eden Güzelolu, Geçen sene 250 olan personel says 312ye, 49 olan araç says 60a, merkez ekip says 24ten 28e, krsal ekip says 14ten 22ye, srt atomizeri says 40tan 80e, srt pompas says 165ten 660a çkarld. dedi.

Ayrca ildeki kamusal alanlarn dezenfeksiyonu için 15 kiilik bir ekip oluturulduunu aktaran Güzelolu, öyle konutu:

17 LçEDE 312 KLK EKP çALIACAK

Sivrisinek üreme kaynaklar olan durgun sular, fosseptikler, rogarlar, inaat bodrum sular, dere yataklar, bataklklar, sazlk alanlar ve süs havuzlarnn insan ve çevre sal açsndan güvenli olan doal larvasitlerle ilaçlanmasnn yannda karasineklerin üreme ve konaklama noktalar olan gübrelikler, çöp konteynerleri ve çöp depolama alanlarnda yl boyunca rutin program kapsamnda mücadele gerçekletiriliyor. Haere mücadele faaliyetlerinin etkin, salkl ve bilinçli bir ekilde yaplmas amacyla Dünya Salk Örgütünün (World Health Organization-WHO) önerdii ve Salk Bakanlnca ruhsatlandrlan ürünler kullanlyor.

Teknik personel tarafndan çalmalarn daha etkin yürütülmesi amacyla haereyle mücadelede görev alacak personele uygulamal eitimler verildiini belirten Güzelolu, amaçlarnn vatandalarn haerelerden kaynaklanabilecek hastalk ve rahatszlklarn engellemek olduunu, bunu yaparken de insan ve çevre saln koruyacak ekilde hareket ettiklerini kaydetti. Daha sonra koronavirüse kar da önlem alan ilaçlama ekipleri, seferberlik kapsamnda çalmalara balad.

Ana Sayfaya Git