Boğaz turu yaptılar

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Çanakkale gezisine katılan ve tekne ile boğaz turu yapan Diyarbakırlı öğrencilerden birçoğu denizi ilk kez görmenin heyecanını yaşadı. 8. sınıf öğrencisi Gedikoğlu "İlk defa şehir dışına çıkıyorum ve denizi görüyorum. Çok mutluyum ve devletimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Haberler 16.10.2017 - 08:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Biz Anadoluyuz Projesi kapsamnda, Diyarbakrdan çanakkaleye gelen örenciler, tekne ile boaz gezdi.

çileri Bakanlnca hayata geçirilen eylem plan kapsamnda, ülkenin farkl illerini ziyaret edecek Diyarbakrdaki 6 bin 500 örenciden 182si çanakkale gezisi kapsamnda boaz turu yapt. Birçou hayatnda ilk kez denizi gören örenciler büyük heyecan yaad.

Teknede müzik eliinde halay çekip dans eden örenciler, bol bol fotoraf çektirdi.

Örenciler gezi kapsamnda Bozcaaday gördü, Gelibolu Mevlevihanesi, Gazi Süleyman Paa Türbesi, Piri Reis Rasathanesi ve Namk Kemalin kabrini ziyaret etti.

Gezi ekibinin sorumlusu müzik öretmeni Kübra Emirolu Burucu, örencilerden bir bölümünün bu gezi ile ilk kez denizi görme frsat bulduunu ifade ederek, gezinin örenciler için unutulmaz bir an olduunu belirtti.

- Devletimize çok teekkür ediyorum

8. snf örencisi Hediye Gedikolu, geziye katlmaktan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

lk defa ehir dna çkyorum ve denizi görüyorum. çok mutluyum ve devletimize çok teekkür ediyorum. diyen Gedikolu, duygularn mutluluktan ifade etmekte zorlandn aktard.

13 yandaki Yeliz Ylmaz, daha önce ehir dna çkmadn anlatarak, uçaa ve tekneye de hiç binmediini söyledi.

Ylmaz, Deniz ve dalgalar çok güzel. Gezinin düzenlenmesinde emei geçen herkese çok teekkür ederim. dedi.

Sultan Tokal ise ilk defa denizi gördüünü, kokusunu ve rengini çok beendiini ifade etti.

Kordonda yürüyü yapan örenciler, Truva At önünde hatra fotoraf çektirdi, Seramik Müzesini gezdi. Gezi programn tamamlayan örenciler uçakla Diyarbakra döndü.

Ana Sayfaya Git