Bölge adliyelerinin yargı çevresi değişti

Diyarbakır, Kayseri, Trabzon ve Van Bölge Adliye Mahkemelerinin yargı çevreleri yeniden belirlendi.

Haberler 29.06.2019 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr, Kayseri, Trabzon ve Van Bölge Adliye Mahkemelerinin yarg çevreleri yeniden belirlendi

Hakimler ve Savclar Kurulu (HSK) Genel Kurulu, Diyarbakr, Kayseri, Trabzon ve Van Bölge Adliye Mahkemelerinin yarg çevrelerini yeniden belirledi.

DYARBAKIR BÖLGE ADLYES

HSKnn, 4 bölge adliye mahkemesinin yarg çevresinin yeniden belirlenmesine ilikin karar, Resmi Gazetede yaymland.

Karara göre, Adalet Bakanl Personel Genel Müdürlüünün bölge adliye mahkemelerinin yarg çevrelerinin yeniden belirlenmesine ilikin yazs görüüldü.

Bu kapsamda, Diyarbakr Bölge Adliye Mahkemesi yarg çevresi, Diyarbakr, Batman, Bingöl, Elaz, Mardin, Siirt ve rnaktan oluurken, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi yarg çevresinden Bingöl, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi yarg çevresinden Batman, Diyarbakr, Elaz, Mardin, Siirt ve rnakn çkartlarak Diyarbakr Bölge Adliye Mahkemesi yarg çevresine dahil edilmesi kararlatrld.

YARGI çEVRELER YENLEND

Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi yarg çevresi de Kayseri, Nevehir, Nide, Sivas ve Yozgat olarak belirlenerek, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi yarg çevresinden Kayseri, Nevehir, Sivas ve Yozgatn, Adana Bölge Adliye Mahkemesi yarg çevresinden Nide çkartlarak Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi yarg çevresine dahil edildi.

Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi yarg çevresi, Trabzon, Artvin, Giresun, Gümühane ve Rizeden oluurken, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi yarg çevresinden Artvin ve Gümühane, Samsun Bölge Adliye Mahkemesi yarg çevresinden Giresun, Rize ve Trabzonun çkartlarak Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi yarg çevresine dahil edilmesi kararlatrld.

Van Bölge Adliye Mahkemesi yarg çevresinin, Van, Bitlis, Hakkari ve Mu olarak belirlenerek, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi yarg çevresinden Bitlis, Hakkari, Mu ve Van çkartlarak Van Bölge Adliye Mahkemesi yarg çevresine dahil edilecek.

Diyarbakr, Kayseri, Trabzon ve Van Bölge Adliye Mahkemeleri ile ilgili düzenleme, 2 Eylül 2019 itibaryla uygulanacak.

Ana Sayfaya Git