Bölge Baroları: Demokratik düzen güçlensin, sorunlar siyasal zeminde çözülsün

Doğu ve Güneydoğu Bölge Baro Başkanları toplantısı Diyarbakır'da yapıldı. Aralarında Diyarbakır, Şırnak, Mardin barolarında bulunduğu 15 baronun yaptığı toplantı sonunda hazırlanan 5 maddelik ortak sonuç bildirgesi, düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.

Haberler 12.02.2017 - 18:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ahmet DEMR

DYARBAKIR-Dou ve Güneydou Bölge Baro Bakanlar toplants bir otelde yapld. Toplantya aralarnda Diyarbakr, rnak, Adyaman, Mardin Baro Bakanlarnn da bulunduu 15 bölge baro bakan katld. Yaplan toplant sonunda hazrlanan 5 maddelik ortak sonuç bildirgesini Diyarbakr Baro Bakan Ahmet Özmen açklad. Bakan Özmen, Bölge Barolar olarak 15 Temmuzdan sonra yeni sürece yönelik siyasi iktidardan, demokratik düzenin güçlendirilmesi, ülke sorunlarnn siyasal zeminde çözülmesi, farkllklarn zenginlik olarak görülerek hareket edilmesi gibi taleplerde bulunduklarn söyledi.

TAHR ELç SUKASTI

Açklamann son bölümünde ise, silahl saldr sonucu katledilen Diyarbakr Barosu eski bakan Tahir Elçiin faillerinin bulunmadna dikkat çeken Diyarbakr Baro Bakan Ahmet Özmen, Son olarak deerli meslektamz Diyarbakr Baro Bakan Avukat Tahir Elçinin katledilmesinin üzerinden 15 ay geçmi olmasna ramen halen fail veya faillerinin bulunamamas, dosyada tek bir üphelinin dahi olmamas kabul edilemez bir durumdur. Bir an önce fail veya faillerinin tespitine dönük etkin bir soruturma yaplmas talebi ile soruturmasnn takipçisi olacamz kamuoyuna sayg ile paylarz diye konutu.

Ana Sayfaya Git