Bölge Baroları'ndan 15 Temmuz açıklaması

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Baroları'nca 15 Temmuz ile ilgili yapılan açıklamada, OHAL uygulamasına son verilerek, özgürlük ortamının oluşturulması gerektiği vurgulandı.

Haberler 16.07.2017 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinde faaliyet yürüten 15 Baro Bakanl tarafndan, 15 Temmuz darbe giriiminin yldönümü nedeniyle ortak bir açklama yapld. Bölge Barolar Dönem Sözcüsü ve Ar Baro Bakan Ali Artuk imzasyla yaplan açklamada u ifadelere yer verildi:

ÖZGÜRLÜK ORTAMI OLUTURULSUN

Türkiye toplumunun darbeye kar tüm dünya halklarna örnek olabilecek demokratik refleksi takdire ayandr. Mazisi askeri darbe ve skyönetim uygulamalaryla dolu ülkemizdeki bu son darbe giriimi, Türkiye halklarnn, siyasetinden bürokrasisine ve sivil toplum örgütlerinden halk katmanlarna kadar tek yumruk olup darbecilerin önüne adeta etten bir duvar örülerek püskürtülmütür. FETÖ/PDY denilen silahl terör örgütünün bu darbe teebbüsü uluslararas konjonktürden bak deildir. Darbe giriiminin içerden ve dardan destekleyen karanlk odaklar iddetle knyoruz. Türkiye toplumu olarak beklentimiz; darbe sürecinden sonra demokratik düzenin güçlendirilmesi, ülkemiz sorunlarnn siyasal zeminde çözülmesi, farkllklarn zenginlik olarak görülerek hareket edilmesi ve darbe teebbüsünün tüm etmenleri bertaraf edildikten sonra bir an önce normalleme sürecine gidilmesidir. Hal böyle iken OHAL ilannn takiben bu dorultuda çkarlan KHKlerle bir takm düzenlemeler yaplmas yoluna gidilmi, savunma örgütünün alannn daraltlmas tercih edilmi, ölçüyü aan, temel hak ve özgürlükleri kstlayan bir anlay ile yola devam edilmitir. Türkiye toplumunun beklentisinin aksine yaplan bu tür faaliyetler ile toplumun birbirine kenetlemesi salanamaz. Ülkemizin hiç ihtiyac olmad kadar sorunu mevcut olmakla birlikte bu sorunlarn çözümü noktasnda güvenlikçi yaklamlarn sergilenmesi halklarmz daha da kutuplatracaktr. Bölge Barolar olarak OHAL uygulamasna son verilerek; özgürlük ortamnn olumas için gerekli iklimin yaratlmasn, hukukun üstünlüü düsturundan taviz vermeden, demokratik toplumun gereklerine uygun bir anlayn hayata geçirilmesi gerektiine inanyoruz.

Ana Sayfaya Git