Bölge halkı elini çekti!

Güneydoğu'da Halk ile HDP/PKK arasında; "12 kişinin öldüğü Bağlar saldırısı bardağı taşıran son damla oldu." Halk, Bağlar saldırısıyla ilgili, PKK’yı "Fırsatçı-istismarcı örgüt" olarak nitelendirdiği iddia edildi.

Haberler 28.11.2016 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrmn Artk savunmada deil taarruzdayz diye açklad teröre kar havada-karada operasyon stratejisi sonuçlar vermeye balad. Operasyonlar yürüten hükümet, yeni proje ve admlara veri oluturmas açsndan Dou ve Güneydouda bir alan aratrmas yapt.

Balar barda tard

Diyarbakrn Balar ilçesinde 4 Kasmda, emniyet müdürlüü, Terörle Mücadele ve çevik Kuvvet ubelerinin yer ald ek bina yaknlarnda bomba yüklü bir araçla terör saldrs düzenlendi. 12 kiinin hayatn kaybettii Diyarbakr saldrsnda, PKKya bölge halknn bak açsndan bir krlma olduu belirtildi. Halk, bu olaya Frsatç-istismarc örgüt diye bakyor. Hükümetin yeni terörle mücadele stratejisinin ksa vadeli sonuçlar ve aratrmann detaylar:

Seçilmi istiyorlar

Güvenlik birimlerinin yapt son aratrmaya göre, Türkiye genelinde terörle mücadele operasyonlarna destek yüzde 89 iken, bölgedeki destek yüzde 76 seviyesinde. Soruturmalarla görevlerinden el çektirilen veya tutuklanan belediye bakanlarnn yerine kayyum atanmas konusunda ise halkn destei yüzde 50nin altnda. Vatanda, belediye bakanvekilinin atanm deil, seçilmi isimlerden olmasn istiyor.

Suçluysa cezasn çeksin

Selahattin Demirta, Figen Yüksekda, Gültan Kanak bata olmak üzere baz HDPlilerin tutuklanmasna, bölge halk temkinli ve saduyulu yaklayor. Soruturmalara ve tutuklamalara yüzde 50nin biraz üzerinde destek var. Halk, Suçluysa cezasn çeksin diyor. Yani, vatandaa hizmet yerine örgüte destek salayana, taeron terör örgütüne, taeronluk yapanlara prim vermiyor. Bölge halk, Frsat verdik, kullanamadlar yaklamnda.

Eleman Suriyeden

PKK, yeni eleman temininde zorlanyor. Örgüte Türkiyeden katlm en düük seviyede. Örgüt, yeni elemanlarn çounlukla Suriyeden deviriyor.

Müteahhitler deiiyor

Dou ve Güneydoudaki altyap hamlelerinde, imar/restorasyon ilerinde müteahhitlik networklar deiiyor. Yol ve altyap yatrmlarnda ilerin tamamlanamamas, gecikmesi müteahhitlerden kaynaklanyor. Son çkarlan KHK dorultusunda, kritik önemdeki baz yollarn ve inaatlarn müteahhitleri deitirilecek. Terör minimize edildikten sonra bölgede ekonomik, sosyal admlar ard ardna gelecek.

Ana Sayfaya Git