Bölgede harekata destek!

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'deki Fırat Nehri doğusunda terör örgütleri PKK/YPG ve DEAŞ'a yönelik sürdürdüğü Barış Pınarı Harekatı'na Diyarbakır ve Mardin'deki Kürt kanaat önderlerinden destek geldi. Kanaat önderleri, Türkiye'nin bu harekatla Suriye'deki Kürtleri, terör örgütünün elinden kurtararak, özgürleştireceğini söyledi.

Haberler 15.10.2019 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin güney snrnda oluturulmaya çallan terör koridorunu yok etmek, bölgeye bar ve huzur getirmek amacyla TSKnn, Suriye Milli Ordusu ile Suriyenin kuzeyinde PKK/YPG ve DEA terör örgütlerine kar balatt Bar Pnar Harekat devam ediyor. Harekata tam destek veren Diyarbakr ve Mardinde yaayan Kürt kanaat önderleri, baz kesimlerin harekatn Kürtlere yönelik olduu iddialarna tepki gösterdi. Kanaat önderleri, Türkiyenin bu harekatla Suriyedeki Kürtleri, terör örgütünün elinden kurtararak, özgürletireceini söyledi.

TÜRKYE, SURYEDEK KÜRTLERN ÖZGÜRLÜÜ çN MÜCADELE VERYOR

Mardinde Dai aireti lideri Süleyman çelik, Bar Pnar Harekatna hayrl olmas dileinde bulunarak, harekata en büyük destein Suriyedeki Kürtlerin verdiini söyledi. çelik, Bugün Türkiye Cumhuriyetinin Suriyede bulunmasnn çok önemli olduunu düünüyoruz. Hem Türkiyede yaayan biz Kürtler ve Türklerin güvenlii, egemenlii ve bamszl hem de Suriyedeki Kürt kardelerimizin özgürlüklerini kazanmas için düünüyoruz. Suriyedeki Kürtler, cendereye dümüler. Oradaki Kürtler, hiçbir zaman tasvip etmedii bir yönetimle kar karyadrlar. Bar Pnar Harekat, askerlerimizin yüz akyla geri döndüü bir operasyon olacaktr. Bizler operasyonu can gönülden destek veriyoruz. Birileri yaygaray koparyor. Biz biliyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti orada Kürtlere saldrmyor. Kürtler, hem bayraklarna hem ülkelerine hem milletlerine bal dinine, imanna, inancna ve Allahna, kitabna baldr. Türkiye, Suriyedeki Kürtlerin mücadelesini veriyor. Oradaki insanlar zaten ikence içerisinde, oradaki insanlarmz Türkiye Cumhuriyetinin askerlerin gelmesi için gün sayyorlard, biz bunu çok iyi biliyoruz. Bugün Afrinde Türkler, Kürtler, Araplar, Süryaniler, Ermeniler, Yezidiler bir bütün bunlar kendilerini yönetiyorlar. Bu yapy inallah gelecekte Kamlda da dier yerlerde de görmemiz mümkün olacak. Biz bu operasyonun baarl olmas için dua ediyoruz dedi.

KAHRAMAN ORDUMUZUN SAYESNDE SURYELLER MEMLEKETLERNE DÖNECEK

Diyarbakrda yaayan emekli müftü Salih Ocak, bölge halknn terör örgütü PKKdan çok skntlar yaadn ifade ederek, Bar Pnar Harekatnn ardndan Türkiyeye göç eden Suriyelilerin topraklarna dönmesinin salanacan söyledi. Ocak, Terörden çok skntlar çektik. Öncelikle kahraman ordumuza baarlar diliyoruz. Bize, Suriyede ne iiniz var diyorlar. Peki binlerce kilometre ötedeki Amerikann ne ii var? Biz snr komusuyuz. Bugün Suriyeden gelen 3 milyon insan barndryoruz. Kahraman ordumuzun sayesinde bu insanlar memleketlerine gitmelerini salayacaz. Bölgemizde insanlarn ölmesine terör sebep oldu. çocuklarmzn, gençlerimizin, kzlarmzn, erkeklerimizin dalarda ne ii var? Eer hak aranacaksa Mecliste aranr, hak silahtan aranmaz. Terör, evimizi yakp, insanlarmz öldürdü. nallah çok ksa zamanda bu operasyon baaryla biter diye konutu.

PKK KÜRTLERN TEMSLCS DEL KÜRTLER KATLEDENDR

Diyarbakr nanç Özgürlüü Platformu Koordinatörü brahim Gökdemir, Bar Pnar Harekatnn Kürtlere yönelik yapld iddialarna tepki göstererek, bu harekatn Kürtlerle Türkiyenin kucaklayacan aktard. Gökdemir, unlar söyledi:

YPG Suriyede kurulmadan orada 52 sivil toplum örgütü ve Kürt harekat vard. Nasl burada PKK kendisi gibi düünmeyenler yok ettiyse aynen YPG de orada kendisi gibi düünmeyenleri yok etti. Suriyede yaayan 800 bin Kürt göç etmek zorunda kald. Bunlarn 400ü Iraka 400ü de Türkiyeye geldi. Bar Pnar Harekat, Kürtlere yönelik bir harekat deildir. YPG, Suriyede Kürtleri katletti. Kürtleri göçe zorlad. badethaneleri yktlar. Bu harekat, bata Suriyede bulunan Kürtler olmak üzere Süryaniler, Araplar, mazlum haklarn kurtuluunu salayacak. Bu harekat ABDnin taeronu PKKya yöneliktir. Kesinlikle Kürt halkna, onlarn deerlerine, düüncelerine yönelik bir harekat deildir. Bu harekatla, mazlum Kürt halkyla devletimizin kucaklayacak. Yllarca Esad rejimi zulmünde kalan Kürtler, PKKnn zulmünün Esad zulmünden daha ar olduunu söylüyor. Eer bunlarn harekat Kürt harekat olsayd, kendi kardeleri olan Nusaybindeki insanlara havan saldrs yapmazd. Hendek olaylarnda da Kürtlerin evini balarna yktlar. Dünya maalesef bunlar görmüyor. PKKy halen Kürtlerin temsilcisi olarak görüyor. PKK, Kürtlerin temsilcisi deil, Kürtleri katledendir.

Ana Sayfaya Git