Bölgede heyecan yarattı

AK Parti MYK üyesi Parlak, Cumhurbaşkanının Diyarbakır ziyaretini değerlendirdi “Cumhurbaşkanın bölgeyi her defasında ziyareti heyecan uyandırmıştır”

Haberler 12.07.2021 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Diyarbakrda yapt temas ve ziyaretlerini deerlendiren AK Parti MKYK Üyesi Alaattin Parlak, Cumhurbakanmzn bölgeyi her defasnda ziyareti heyecan uyandrmtr. Sadece bölgenin deil tüm Türkiyenin burada yapaca açklamalara kulak kabartacan, ilgi ve beklentinin yüksek olacan görüyorduk dedi.

DYARBAKIR GEZSNN YANKISI

Erdoann bölgeyi her defasnda ziyareti heyecan uyandrm, sadece bölgenin deil tüm Türkiyenin burada yapaca açklamalara kulak kabartacan, ilgi ve beklentinin yüksek olacan gördüklerini belirten Parlak, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann özellikle Diyarbakrda 2005 ylnda size ne demisek dün de oradaydk, bugün de ayn yerdeyiz, yarn da ayn yerde olacaz cümlesinin son derece deerli ve anlamlyd. AK Parti ret, inkar, asimilasyon politikalarn ortadan kaldrp hak ve özgürlük eksenli bir yaklamla asrlk meselelerin çözümüne kavuturan ve bununla ilgili bir çok engeli kaldran gerekli düzenlemeleri yapt. çözüm sürecinin kim ya da kimler tarafndan nasl bozulduunu o dönemde baldran zehri içtik ve tüm samimiyetimizle bar dedik, kardelik dedik, çözüm dedik, adalet dedik, hak dedik, özgürlük dedik, demokrasi dememize ramen çözüm sürecini PKK/HDPnin kötü niyeti, art niyeti gizli gündemleri sonlandrmas neticesinde buralara gelindi. Cumhurbakanmz çözüm sürecinde yaptklarnn arkasnda olduunu ama bu sürece ihanet edildiini, bu ihanetin beraberinde sürecinde bozulduunu dile getirdi diye konutu.

KÜRTLERE YÖNELK MESAJLARI

Cumhurbakannn Diyarbakrda yapt konumann sonuçlarn da satr balaryla veren Parlak, 2005 ylnda Diyarbakrda yapt ve Kürtler için son derece önemli olan o konumann arkasnda durmutur. çözüm sürecini PKK ve onun siyasi kanad tarafndan bozulmutur. PKK ile bir çözüm sürecinin tekrar balamas söz konusu deildir. çözüm sürecinde herkes samimiyet testinden geçmitir. Kimin bu meselenin çözümünü istediini kimin de istemedii görülmütür. Demokratikleme sürecinden asla taviz verilmeyecektir. AK Partinin kurulu felsefesinde ifade ettii ve toplumun büyük bir ekseriyetinde kabul gören düüncelerinden taviz verilmeyeceini ve önümüzdeki süreçte bunun yansmalar görüleceine iaret etmitir. Kürtlerin AK Parti için her zaman deerli ve kymetli olduu anlatlmtr. Kürt vatandalarmzn kalplerindeki sevgimizi azaltmaya çalanlara müsaade edilmeyecei vurgulamtr. Önümüzdeki dönemde de yatrmlara ve istihdama büyük hz verilecektir. HDP PKKnn vesayeti altnda inlerken hukuk ve demokrasi maskesiyle konumas inandrclktan uzaktr. 12 Eylül zihniyetinin en ac örneklerinin yaand Diyarbakr Cezaevi kapatlyor. Bu aclarn bir daha yaanmamas için hafzada diri tutuluyor. Bunun için ayn yere, birliimizin ve kardeliimizin nianesi olacak içinde müzesi de olacak Kültür Merkezi ina edecek eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git