Bölgeden alçaklığa lanet!

Yıllar yılıdır, terör ve şiddetin alan bulduğu Güneydoğu'da teröre karşı yükselen tepki büyürken, İstanbul'da yeni yıl gecesinde yaşanan terör saldırısı Diyarbakır, Mardin, Batman, Bingöl ve Şırnak'taki siyasiler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından sert bir dille kınanırken, "Terör Türkiye'ye diz çöktüremeyecek" mesajını verdi.

Haberler 02.01.2017 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Akar saldry lanetledi

AK Parti Diyarbakr l Bakan Muhammed Dara Akar, terör saldrsna tepki gösterdi. Akar, terör saldrlarndaki asl hedefin milletin birlik ve beraberlii olduunu belirterek, sivillere yönelik saldrlarn kabul edilemez olduunu kaydetti. Terör örgütü DEAn saldrlar gerçekletirirken slami deerleri ön plana çkardn ancak bu durumun slam dini ile hiçbir alakasnn olmadn vurgulayan Akar, Bizim dinimiz de esas olan rk, dini, dili ne olursa olsun tüm insanlarn bar ve kardelik içerisinde yaamasdr. slam dininde katliama ve vahete yer yoktur. ID rk, dil, din ve mezhep ayrm yapmadan, kadn, çoluk-çocuk, yal, hasta demeden dünyada ei ve benzeri görülmemi bir vahet uyguluyor. Bu yap masum sivil insanlar katlediyor. Bunlar insanla kar en ar suçlardan birini oluturan soykrm suçunu oluturmaktadr dedi.

Saldr tüm insanladr

Herkesi tüm insanlk için büyük bir tehdit oluturan bu yapya kar kesin tutum almaya çaran Akar, unlar kaydetti: AK Parti olarak, uluslararas toplumun, insanla kar ilenen bu ar suçlara, oluan yapya kar geciken ve yetersiz müdahalelerini daha somut ve daha etkili olarak ortaya koymasn bekliyoruz. Toplumun tüm kesimleri olmak üzere herkesi bu saldrlara kar duyarl olmaya ve bu vahete kar tepkilerini demokratik bir ekilde ortaya koymaya çaryoruz. Saldrda hayatn kaybedenlere Allahtan rahmet, yarallara acil ifalar diliyoruz.

Ezgin, vahi ve hunharca

çözüm çin Sivil nisiyatif Dernei (çözüm Der) Bakan Ercan Ezgin stanbulda çok vahi ve hunharca ilenen bir terör saldrsyla kar karya kalndn söyledi.

Toplumda kaos ve dehet duygularn artrmak için gerçekletirilen saldrnn Türkiyenin birliine, beraberliine, demokrasisine, kamu düzenine ve kamu güvenliine kar yaplm bir terör saldrs olduunu ifade eden Ezgin, Acmz da öfkemiz de çok büyük. dedi.

Saldrnn faillerinin, arkasndakilerin en ar ekilde cezalandrlacan dile getiren Ezgin, Ac büyük, saldr tam bir vahet. Terörün rengi, dini,dili ve rk yoktur. Tümüne lanet, tümene hiddet. Ne olursa olsun hiçbir terör grubu ve terör eylemi Türkiyeye diz çöktüremeyecektir, birliimize ve beraberliimize darbe vuramayacaktr. diye konutu.

Kabul edilemez bir saldr

Uluslararas Stratejik Tahlil ve Aratrmalar Merkezi (USTAD) Bakan Ahmet Akgül, terör saldrsn nefretle knadklarn ifade etti.

Yeni yln ilk saatlerinde stanbula gerçekletirilen terör saldrsnn birçok amac gerçekletirmek üzere yapldn kaydeden Akgül, Türkiyenin d politikada söz sahibi olmasn istemeyen ve küresel eytani akln Kobani sürecinden günümüze kadar bütün bu katliamlarn planlaycs olduunu belirtti.

Akgül, kendi iç sorunlaryla bouan bir Türkiye arzu eden güçlere maalk edenler deise de amacn deimediine dikkati çekti.

- Kimden nasl gelirse gelsin, lanetliyoruz

Mardin Turizm ve Otelciler Dernei (MARTOD) Bakan Özgür Azad Güngör ise saldry iddetle lanetlediklerini, birlik ve beraberlii bozmaya çalanlara asla frsat verilmeyeceini vurgulad.

Güngör, stanbuldaki terör saldrsn iddetle lanetliyor, hayatn kaybedenlerin ailelerine basal, yarallara da acil ifalar diliyoruz. Terörün dili, dini, mezhebi ve merebi yoktur. Kimden nasl gelirse gelsin, lanetliyoruz. Bu insanlk d terör saldrlarn üstesinden birlik ve beraberliimizin gücüyle geleceimize inanyoruz. ifadelerini kulland.

nsanlar birbirine krdrmak istiyorlar

Müstakil Sanayici Adamlar Dernei (MÜSAD) Batman ube Bakan Suad Özdemir de saldry knad.

Hayatn kaybedenlerin yaknlarna basal yarallara da acil ifalar dileyen Özdemir, Bu katliamlara imza atan güçleri iddetle knyorum. Baz kesimler farkl ideolojileri gösterip insanlar birbirine düürme gayretine girmesinler. deerlendirmesinde bulundu.

Saldr nereden gelirse gelsin ve kim gerçekletirdiyse gerçekletirsin faillerin bulunmasnn en büyük arzular olduuna iaret eden Özdemir, Fikir ve düünceleri ne olursa olsun herkesin bu terör saldrlarna kar durmas teröre verilecek en güzel cevap olacaktr. Allah bu olaylar bir daha göstermesin. ifadesine yer verdi.

- Bu saldrlar asla amacna ulamayacaktr

Batman Ticaret ve Sanayi Odas (BATSO) Bakan A.Kadir Özdemir ise saldry Türkiyenin kardelii, birlii ve beraberliine sklan bir kurun olarak deerlendirdiini belirterek, Bunlara terör örgütü demek bile az gelir. Bu saldr caniliin, vahiliin ve alçakln bir göstergesidir. Bu saldrlar asla amacna ulamayacaktr. Her kesimde insanlarn yek vücut olarak tepki göstermesi gerekir. ifadesini kulland.

Türkiye üzerinde karanlk oyunlar

Dou Anadolu Muhtarlar Federasyonu ve Bingöl Muhtarlar Dernei Bakan Abdullah Butaku, stanbuldaki terör saldrsn lanetledi.

Türkiyenin son yllarda terör saldrlarna maruz kaldn anmsatan Butaku, terör örgütlerinin 2016 ylnda topyekun Türkiyenin üzerine salndn dile getirdi.

stanbuldaki terör saldrsnn bir gece kulübünde gerçekletirilmesinin manidar olduuna dikkati çeken Butaku, unlar kaydetti:

Bat, slamiyet ile terörü bir arada lanse etmeye çalyor. Saldrnn gece kulübünde olmas nedeniyle imdi unu diyecekler te Müslümanlar gece kulübünde elenenleri hazmedemedi bu olay yaptlar. Ancak hiçbir Müslümann terör olaylaryla alakas olmaz. nanc gerei zaten bir Müslüman bir insan öldüremez. Bunlar yine bizi çekemeyen baz hain güçlerin ii olduuna inanyorum.

Ad üzerinde terör; insanlk düman

rnak Nuh Eitim Der Bakan Nurettin Tatar da dünyann neresinde olursa olsun terör saldrlarn lanetlediklerini belirtti.

Saldryla ülkenin milli birlik ve beraberliine kast edilmeye çalldn dile getiren Tatar, unlar kaydetti:

Bütün terör unsurlar, 15 Temmuz darbe giriiminden Türkiyeyi bölmek adna büyük bir beklenti içindeydi. Bu beklentiler milletin kararl duruu karsnda suyu düünce onlar da bu sefer çeitli bombalama eylemleri gerçekletiriyor. Bu terör eylemleri sadece milleti yldrmak ve korkutmak içindir. Her zamankinden daha fazla bir birbirimize kenetlenmemiz ve birlik olmamz elzemdir. Toplumun bütün kesiminin bu saldrlara kar duyarl olmaya ve vahete kar demokratik bir ekilde ortaya koymaya çaryoruz.

Ana Sayfaya Git