Bölgeden destek!

Diyarbakır ve Mardin'de esnaf, iş yerine astığı Türk bayrağıyla harekata destek verirken, STK'larda harekatın Kürtler'e yönelik olmadığını ifade ederken "ABD Kürt dostu olamaz" dedi.

Haberler 23.01.2018 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güneydou Anadolu Bölgesinde esnaf, Türk Silahl Kuvvetlerinin (TSK) Afrine düzenledii Zeytin Dal Harekatna destek amacyla i yerine bayrak asarken, STKlarda açklamalaryla destek verdi.

Ülke güvenliini ve milletin huzurunu tehdit eden PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAa mensup teröristlerin bertarafna yönelik TSK tarafndan Afrin bölgesinde balatlan Zeytin Dal Harekatna yöre halk büyük destek veriyor. Bunun için i yerlerine Türk bayra asan esnaf, Mehmetçikin baars için dua ediyor.

Atlan adm, Türkiyenin bekas içindir

Hukukçu ve Siyasetçi Aydn Altaç, Afrin operasyonuyla Ortadouda Türkiyenin sözünün önemli olduunun ve Türkiyenin yabana atlacak bir ülke olmadnn bütün küresel aktörlere bir ekilde anlatlmasnn ve görülmesinin önemli olduunu belirtti. Türkiyenin hemen yan banda hem ülke hem milletin güvenliini tehlikeye düürecek gelimelere sessiz kalmasnn beklenemeyeceini anlatan Altaç, Türkiye hükümetinin sonra derece olumlu ve doru admlar atarak bu süreci yönettiini kaydetti.

Provokasyonlara dikkat edilmelidir

Bu operasyonun gerçek amacnn Türkiyenin güvenlii ve bekas olduunu her ortamda anlatlmas son derece önemli olduunu dile getiren Altaç, Operasyona özellikle de son günlerde farkl anlamlar yüklenmeye çallmas hususunda da yaplan manipülasyonlara dikkat etmek gerekiyor. Provokasyonlar olabilir bunlara dikkat etmek gerekiyor. Temennimiz bu operasyonun çok fazla zayiat vermeden, çok ciddi tahribatlar yaratmadan hzl bir ekilde ilenmesi ve bu anlamda Türkiyenin hem snr hem de içerisindeki güvenliinin salanmas yönünde admlarn atlmasdr dedi.

Kürtlerin huzuru ve rahatl içindr

Türkiyenin sessiz kalmasyla özellikle bölgede snr boyunca ciddi skntlarn oluacann da sinyali verildiini kaydeden Diyarbakr Memur Sen ve Eitim Bir Sen ube Bakan Yunus Memi, Bu balamda özellikle silahl güçlerin, silahl kuvvetlerin özellikle Kürtlerin yaad Dou ve Güneydou Bölgesinin snrlarnn halkn daha rahat bir ekilde yaamas için ve halkn herhangi bir tehdide maruz kalmamas için operasyonun yaplmas kaçnlmazd. Dolaysyla bu unsurlara, örgütlere kar Türkiyenin mücadele etmesi elbette ki doru bir admdr. Bu operasyonun bundan sonra devam etmesi ayn ekilde Münbiçe de girilmesi gerektii kanaatindeyiz. çünkü biz yeri alrken dier yerde Münbiçi orada yine örgüt elinde kalmas demek snrlarn bu bölgede yaayan insanlarn tekrar tehdit altnda kalmas demek. Amerika hiçbir zaman Kürtlerin kardei olamaz. nallah bu operasyonlar kaypsz bir ekilde tamamlanr ve ülkenin snr güvenlii de salanm olur diye konutu.

Ülkenin güvenliini tehdit ediyorlard

AK Parti l Bakan Murat Günetekin ise, 3 gündür aslnda uzun bir zamandr Türkiyenin tehdit olarak gördüü bir bölgede gayrimeru bir ekilde snrlarmz ihlal etiler ve oradaki güvenliimizi tehdit edecek ekilde bir organizasyon olumutu. Biz tamamyla ülke olarak bartan, istikrardan ve huzurdan yana bir tavrmz her zaman ortaya koyduk. Ama maalesef bölgenin huzurunu bozmaya yönelik bu tür giriimler neticesinde böyle bir harekat balatld. Bu yerinde bir harekattr. Uluslararas hukuk açsndan hakl bir harekattr. nallah hayrls ile oradaki huzur, bar ve oradaki vatandalarn huzurunu temin etmek üzere bölgemizin ve snrlarmzn istikrarn, huzurunu temin etmek üzere yaplan bu harekat inallah baarl bir ekilde en ksa zamanda sonuçlanacak diye konutu.

Bayraklarla destek verdiler

Mardinin Merkez Artuklu ilçesinde esnaf Ramazan Ikhan, Suriyede balatlan harekata destek için dükkanna Türk bayra astn söyledi. Harekat can gönülden desteklediklerini anlatan Ikhan, Elimizden ne geliyorsa yapmaya çalyoruz. Ordumuzun orada büyük bir üstünlük salayacan temenni ediyoruz. Her namazmzda onlara dualarmz eksik etmiyoruz. dedi.

- Harekat yüreimizle destekliyoruz

Turizm iletmecisi smail Sincar ise esnafn Zeytin Dal Harekat dolaysyla bayrakla i yerini donatt belirterek öyle konutu:

Harekat yüreimizle destekliyoruz. nallah en ksa sürede ve en güzel ekilde huzur salanr. Ordumuzu yürekten destekliyoruz. Aklmz, yüreimiz ve dualarmz ordumuzla. Bayrak asp, desteimizi bu ekilde gösteriyoruz. Harekat devam ettii sürece bayramz asl kalacak. Allah ordumuzu muzaffer eylesin.

Cesur Paaolu da harekatn önemine vurgu yaparak Mehmetçik, burada salad huzuru orada da salayacak. Allah ordumuzu muzaffer eylesin. Bizler de onlara destek için i yerlerimize bayramz astk. diye konutu.

Burhan Döneray, milli duygularn kabard bir dönemi yaadklarn aktararak bu duyguyla bayrak astklarn ifade etti.

Mehmet Fstkçolu da Türk bayra bizim her eyimiz. Destek amaçl bayramz astk. dedi.

-Diyarbakrn Hani ilçesinde

Diyarbakrn Hani ilçesinde de esnaf, i yerlerine ast binlerce Türk bayrayla harekata verdii destei ortaya koydu.

Esnaf Abdülhamit Arusel, daha önce de bayramlarda i yerine Türk bayra ast için i yerinin PKKl teröristlerce 3 kez yakldna iaret ederek unlar söyledi:

Bçak kemie dayand. Eskiden Türk bayran astmzda tehdit ediliyorduk, dükkanmz yaklyordu ama artk devlet gücünü gösterdi, bunlar bertaraf etti. Devletimizin PKKya kar gerçekletirdii harekat destekliyoruz. Canmz pahasna da olsa destekliyoruz. D güçlerin bölgede kardei kardee vurdurma peinde. Halkmz artk bilinçlendi, terör örgütüne kar kar tavr ald. 3 çocuum var gerekirse çocuklarm ve eim ile askere gideriz.

- Harekat bizim için yaplyor

Murat Günenç ise harekatn bölge ve ülkenin huzuru için gerçekletirildiine dikkati çekerek Operasyonu destekliyoruz. Devletimiz ne gerekiyorsa onu gerçekletiriyor. Harekat bizim için yaplyor. Devletimizin ve askerimizin yanndayz. Allah onlar muvaffak etsin. dedi.

Mehmet Arcagül de harekat gönülden destek verdiklerini belirterek Memleketimiz için ne gerekiyorsa destekliyorum. Terörün bitmesi lazm. 68 yandaym askere alsalar gidip, teröristlerle savarm. dedi.

- çocuklarmla askere gitmeye hazrz

67 yandaki Hanefi Topkaya, ilçe halk olarak devletin yannda yer aldklarn kaydederek Bir kar topramz hiç kimseye vermeyeceiz. Kanmzn son damlasna kadar çarpacaz. çocuklarmla askere gitmeye hazrz. Allah devletimize ve ordumuza zeval vermesin. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git