Bölgeden destek!

Diyarbakır, Siirt ve Mardin'de Memur-Sen şubelerince düzenlenen basın açıklamalarında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Zeytin Dalı Harekatı'na destek verildi.

Haberler 15.02.2018 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr, Siirt ve Mardinde Memur-Sen, Türk Silahl Kuvvetlerinin (TSK) Zeytin Dal Harekatna basn açklamasyla destek verdi.

Diyarbakrn merkez Yeniehir ilçesinde Memur-Sen il binas önünde düzenlenen basn açklamasna katlan sendika üyeleri, ellerinde Türk bayraklar ile Teröre Geçit Yok, Mehmetçike selam, destee devam yazl dövizler tad.

ehitler ölmez, vatan bölünmez sloganlar atan sendika üyeleri adna açklama yapan Memur-Sen l Bakan Yunus Memi, Türk askerinin vatann bekas ve selameti için Afrinde teröre kar Zeytin Dal Harekatn yürüttüünü hatrlatt.

Cepheye koan yiitlerimizin kimi ehitlik kimi gazilik mertebesine ulat. diyen Memi, ehit düen askerlere Allahtan rahmet, yarallara acil ifa diledi.

Zeytin Dal Harekatnn gerekçelerini ve hedefini anlamakta hala zorlananlar olduuna iaret eden Memi, Türkiye terörle mücadele ediyor, emperyalizme kar da onurlu bir sava veriyor. dedi.

Zeytin Dal, Türkiyenin emperyalizme direnme iradesinin, emperyalistlerin Suriyede oluturmak istedii düzeni reddetme mücadelesinin addr. ifadesini kullanan Memi, unlar kaydetti:

DEA, PYD/PKK ve FETÖ arasndaki gizli ve kirli ittifak bütün çplaklyla ortaya çkt. Snrmzn güneyinde PKKl teröristlerin tetikte bekletildii de herkesin malumu. Memur-Sen olarak terör ve çatmadan arndrlm adil bir dünya istiyoruz. Kimsenin kimseyi sömürmedii, hakça paylamn gerçekletii bir dünya için mücadele ediyoruz. Türkiyenin Afrinde yürüttüü Zeytin Dal Harekatn bütün benliimizle destekliyoruz.

- Siirt

Siirtte 15 Temmuz Demokrasi Meydannda bir araya gelen Memur-Sen üyeleri, Tüm Anadolu Ayaktayz, Emperyalizme Kar Ayaktayz pankart tad.

Grup adna açklama yapan Memur-Sen l Temsilcisi Murat eker, Mehmetçikin vatann bekas ve selameti için Afrinde teröre kar Zeytin Dal Harekatn yürüttüünü söyledi.

eker, harekatn baar ile sonuçlanacana inandklarn dile getirerek, Küresel terörle mücadelede bedenini tan altna koyan Türkiyedir. Asl korkulan budur. Korktuklar bana gelecek, emperyalizm ülkemizden olduu gibi medeniyet corafyamzdan da def edilecek. dedi.

Açklamann ardndan Diyanet-Sen l Bakan Yardmcs Mehmet Ramazan Toprakn da katlmyla harekatn zaferle sonuçlanmas için dua edildi.

- Mardin

Mardinde Memur-Sen il binasnda bir araya gelen sendika üyeleri adna açklama yapan Eitim-Bir Sen ube Bakan Eyüp Deer, Türkiyenin terörle mücadele konseptinin, terör örgütlerine yönelik bitirici darbe hamlesinin, sivil hassasiyeti ambalajyla perdelenmeye çalldn ifade etti.

Zeytin Dal Harekatn gönülden desteklediklerini vurgulayan Deer, harekatta görev alan askerlere baarlar diledi.

Açklamann ardndan ehit düen askerler ve harekatn baaryla sonuçlanmas için dua okundu.

Ana Sayfaya Git