Bölgesel gelişme!

Diyarbakır'da Karacadağ Kalkınma Ajansı'nca "Bölgesel Gelişme İçin Etkin Ortaklıklar Çalıştayı" gerçekleştirildi.

Haberler 07.04.2017 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi Hüseyin Aksoy, kentteki bir otelde düzenlenen çaltayda yapt konumada, Diyarbakr olarak bölgedeki dier illerle turizmde yeni hamleler ve çalmalar gerçekletireceklerini söyledi.

Kalknma ajanslarnn Türkiyenin kalknmas anlamnda faaliyet yürüttüklerini anmsatan Aksoy, unlar kaydetti: Türkiyede 26 bölgede bir kalknma ajans oluturuldu ve bunlarda Türkiye genelinde çalmalara balad. Karacada Kalknma Ajans da bunlardan birisidir. anlurfa ilimizle birlikte ajans olarak bölgenin gelimesi ve kalknmas adna belirli çalmalar ortaya koymak ve sektörlerin daha iyi bir noktaya gelmesi adna yine illerdeki dinamiklerle birlikte ortak çalmalar gerçekletiriyoruz.

BÖLGESEL GELME

Vali Aksoy, kalknma planlarnn hazrlanmasnda yerel yönetimlerin ve sivil toplum kurulularnn önemli katklar olduunu dile getirerek, Bölgenin gelimesi ve kalknmas için bölge planlar oluturuluyor. Bölge planlarnn hepsi de çevre düzeni planlar ve belediyelerin yapt dier planlarn üstünde onlarn üst ölçeindeki bir planlama olduunu da ifade etmek istiyorum. Dolaysyla kalknma ajansmzn ortaya koyduu bu planlar dier planlarn da en üst plan olarak bundan sonraki çalmalarmzda bize rehberlik edecektir. ifadelerini kulland.

çaltay, Karacada Kalknma Ajans Genel Sekreteri Hasan Maraln yapt sunumla devam etti. çaltaya, Bulgaristan Kalknma Ajans (BARDA) ve Ganada Bölgesi Bölge Meclisi (spanya) yetkilileri ile kurum müdürleri katld.

Ana Sayfaya Git