Bölgeyi karıştıran PKK mensuplarıdır

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani "Son birkaç gündür gösteriler suistimal edilip şiddete çevrildi"

Haberler 10.12.2020 - 00:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Babakan Mesrur Barzani, PKKnn Musulun Sincar ilçesinden çekilmediini belirtti, ayrca Süleymaniyedeki hükümet kart gösterilerde de PKK mensuplarnn yer ald imasnda bulundu.

Mesrur Barzani, IKBY Bakanlar Kurulu toplants sonras son birkaç gündür Süleymaniyede, maalarn geç ödenmesi nedeniyle alevlenen gösteriler ve iddet olaylar hakknda açklamalar yapt.

IKBYdeki herkesin tüm yasal haklarnn arkasnda olduklarn, yasal ve medeni tüm gösterileri desteklerini söyleyen Barzani, Halkmzn kendisini ifade etmesinde özgür olmasn istiyoruz. Maalesef halkn kötü bir durumda olduunun farkndayz ve biz de bunun bir parçasyz. Herkesin kendi taleplerini dile getirme hakk da var. Ancak son birkaç gündür gösteriler suistimal edilip iddete çevrildi. ifadelerini kulland.

Gösterilerde iddete bavuranlarn terör örgütü PKK mensubu olduu imasnda bulunan ancak örgütün ismini söylemeyen Barzani, Göstericiler arasnda Suriye vatandalar ve Kürdistan Bölgesinin dndan gelenler var. Bir grup, göstericiler arasna szarak eylemlerin yönünü deitirdi ve parti ile kamu binalarna saldrd. Bu hak ve maan talep edilmesi biçimi deildir. dedi.

- PKK, Sincardan çekilmedi

Barzani, gazetecilerin Erbil ve Badat arasndaki Sincar Anlamasn hatrlatmas üzerine unlar söyledi:

Sincar Anlamasnn uygulanmasn bekliyoruz ancak henüz uygulamaya konulmad. PKK ve ona bal hiçbir güç Sincardan çekilmedi. Sadece birkaç saatliine kyafet deitirip Sincar Dana çekildiler ve tekrar geri döndüler. Aksine saylar daha da artt.

Mesrur Barzani, Süleymaniye vilayetinde siyasi parti ve devlet kurumlarna yönelik saldrlarn arkasnda IKBYdeki dengeleri altüst etme ve bölgeyi parçalama plan olduu yorumunu yapt.

Kürdistan Demokrat Partisinin Süleymaniyenin Pencivin ilçesindeki binasna dün gerçekletirilen saldrda bir Pemergenin hayatn kaybetmesi hakknda da konuan Barzani, Pemerge kanas tüfei ile vuruldu. Devlet ve parti kurumlar silah zoru ile igal edildi ve yakld. Bunlar gösterici deil. dedi.

Süleymaniye ve Halepçede memur maalarnn gecikmesi nedeniyle IKBY hükümetinin protesto edildii gösterilerde 7 Aralktan bu yana 7 kii hayatn kaybetmi, onlarca kii yaralanmt.

Ana Sayfaya Git