Bölgeyi yok ediyor

Diyarbakır’da uzun yıllardır petrol çıkaran Perenco adlı Fransız firması büyük bir çevre faciasına imza attı. Yaşanan çevre felaketini tespit eden jandarma ekipleri, petrol atıklarını arazilerine boşaltan kişileri suçüstü yakaladı.

Haberler 17.07.2018 - 11:26 Son Güncelleme : 17.07.2018 - 11:32

SERVET KAZANDIKLARI BÖLGEYE HANET EDYORLAR

Bölgede uzun yllardr faaliyet gösteren Perenco firmas, Ergani ilçesi yaknlarnda petrol üretirken çkan artklar, standartlara ve usule aykr bir ekilde çevre köylere yakn yerlerdeki arazilere olduu gibi boaltarak, son yllarn en büyük bir çevre felaketine neden olmaya devam ediyor. Servet kazandklar bölgeye ihanet eden Perenco, Diyarbakr adeta zehirliyor.

JANDARMA EKPLER SUçÜSTÜ YAPTI

Bir ihbar deerlendiren Yeniehir lçe Jandarma Komutanl ekipleri, Eil ilçesine bal Kalkan Mahallesi yaknlarnda büyük tonajl kamyonlarn petrol atklarn boattklar bilgisi üzerine bölgede devriye görevi yapmaya balad. Ekipler, bir kamyonu araziye atk boaltrken suçüstü yapt.

PERENCO YETKLLER FADE SONRASI SERBEST BIRAKILDI

Olayn adli mercilere iletilmesi üzerine balatlan soruturmada, Perenco firmasnn yetkilileri ifadeleri alnmalarnn ardndan serbest brakld. Öte yandan Savclkça balatlan soruturma çerçevesinde, atklardan alnan numuneler incelenmek üzere Ankaraya gönderildi.

NSAN VE çEVRE UMURLARINDA DEL

Firmann çkard atklar bertaraf edilmek üzere baka bir uzman firmaya teslim etmesi gerektiine dikkati çeken çevre ve Halk Sal uzmanlar, Perenconun bu ekilde davranmayarak, aslnda Diyarbakrda insan ve çevre faktörlerini hiçe saydklarn ve felakete neden olduunu bilgisini paylat. Araziye dökülen atklarn bir süre sonra beyaza yakn bir renk alarak, topraktaki yaam yok ettiini aktaran uzmanlar, bu durumdan en fazla insan hayatnn olumsuz etkilenebileceinin altn çiziyor.

Ana Sayfaya Git