Bombalı saldırıya uğrayan karakol!

Merkez Sur ilçesinde, geçen yıl teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda 3 askerin şehit olduğu Mermer Jandarma Karakol Komutanlığı'nın yeni binası, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Haberler 19.12.2017 - 10:00 Son Güncelleme : 19.12.2017 - 10:02

Törende konuan Vali Hasan Basri Güzelolu, jandarmann, polis ve korucularla birlikte nereden gelirse gelsin her türlü ihanete kar iç ve d tehlikelere kar kararl bir bir mücadele verdiini belirterek, Bu ülkenin her bir köesinde askerimiz, polisimiz ve korucularmz ayn iman ve uurla dimdik ayaktadr. Nereden gelirse gelsin, hangi ihanetle ve iç ve d ibirliiyle desteklenirse desteklensin bu büyük millet, bütün ihanetleri ve bütün bu tehditleri bertaraf edecek, kararllkla yoluna nallah güçlenerek devam edecektir dedi.

BOMBALI SALDIRI DÜZENLEND

Diyarbakr-Bingöl Karayolu üzerinde bulunan, merkez Sur ilçesindeki Mermer Jandarma Karakoluna 24 Mart 2016 tarihinde PKKl teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldrda 3 asker ehit oldu. Saldrda karakol binas da tahrip oldu. Saldrnn ardndan yapmna balanan Mermer Jandarma Karakolunun yeni binas bugün düzenlenen törenle hizmete açld. Törene, Vali Hasan Basri Güzelolu, 7nci Kolordu ve Garnizon Komutan Tümgeneral Sinan Yayla, Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Vekili Cumali Atilla, 8inci Ana Jet Üssü Komutan Tugeneral Kadircan Kotta, Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, Vali Yardmcs Tolga Toan, çeitli kurum müdürleri, Sur ilçesi muhtarlar ve vatandalar katld.

KARAKOL YENDEN NA EDLD

Tören, karakola düzenlenen bombal saldrda ehit olan 3 asker ile ebediyete uurlanan tüm ehitler için sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasyla balad. Mermer Jandarma Karakol Komutanl ile ilgili bilgilerin Jandarma Binba Levent Kayasar tarafndan verilmesinin ardndan Vali Hasan Basri Güzelolu konuma yapt. Vali Güzelolu, öyle dedi:

Sur ilçemizin Mermer Karakolunu bugün yeniden büyük ve güçlü Türkiyeye yakr ekilde insanmzn hizmetine sunmann, jandarma tekilatnn kanunlarla, kendisine verilen bata can ve mal emniyeti olmak üzere bütün görevleri için ideal bir ekilde bugün hazr hale getirmenin mutluluunu yayoruz. Sözlerimin banda Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bata olmak üzere, Cumhuriyetimizin kuruluundan bugüne, devletimizin ve milletimizin bekas, özgür ve hür yaamas, nazl bayramzn ilelebet gönderimizde nazl nazl dalgalanmas, ezanmzn semalarda dinmemesi adna hayatlarn feda eden bütün aziz ehitlerimizi ve 24 Mart 2016da bu düstur ve sorumlulukla Mermerde görev yaparken vatandana bölge ve sorumluluk snr içerisindeki her insann can ve mal emniyetine dönük kahramanca duruu ve görev bilinciyle burada ifa ederken, hain terör örgütü PKKnn saldrs sonucunda hayatn kaybeden Mermer Karakolu ehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha anyorum, ruhlar ad, meknlar cennet olsun. O gün yaralanan gazilerimize salk diliyorum. nsanlk fedakrlklarnn en büyüü olan canlarn bu vatan için, devlet için, bayrak için, ezan için, iman için feda eden aziz ehitlerimiz gelecee doru ve kararl büyük yürüyüümüzün en büyük güvencesidir.

ç VE DI TEHLKEYE KARYI

Jandarmann, polis ve korucularla birlikte nereden gelirse gelsin her türlü ihanete, iç ve d tehlikelere kar kararl bir ekilde mücadele verdiini anlatan Vali Güzelolu, unlar kaydetti:

Bugün de ayn ehitlerin safnda, onlarn kararllnda ve imanl duruunda bu ülkenin her bir köesinde askerimiz, polisimiz ve korucularmz ayn iman ve uurla dimdik ayaktadr. ç ve d bütün tehdit hain ve niyetlere kar bu iman, almaz ve sarslmaz yenilmez sradalar gibi duran en büyük güç kaynamzdr. Nereden gelirse gelsin, hangi ihanetle ve iç ve d ibirliiyle desteklenirse desteklensin, bu büyük millet bütün ihanetleri ve bütün bu tehditleri bertaraf edecek, kararllkla yoluna inallah güçlenerek devam edecektir. Bugün Türkiye, bölgesinde ve küresel ölçekte hakk, adaleti ve insanln temel deerlerini savunan belki de yegne ülkedir.

Güvenlik güçlerinin Diyarbakrda da vatandalarla birlikte teröre kar dimdik durduunu belirten Vali Güzelolu, öyle konutu:

BÖLGE HALKI KENETLENMTR

Bugün Diyarbakrda da güvenlik kuvvetlerimiz, askerimiz, polisimiz, korucumuz ve Diyarbakrlmz teröre kar dimdik durmakta, bütün hain niyet ve emelleri bu kararllkla inallah bertaraf etmekte ve gelecee kararl yürüyüünü sürdürmektedir. Bu ülkenin kadim kenti, irfan, medeniyet kenti Diyarbakr terörle yaad yllarn sonrasnda inallah o gerideki aclar, milletiyle, devletiyle bertaraf edecek kalknma, gelime ve ilerleme yolunda çok hzl bir ekilde gelierek, güçlenerek yoluna devam edecektir. Tpk Türkiyenin her köesinde olduu gibi. Bugün de devletimizin millete hizmet noktasnda sunduu bu karakolumuz, yeni güvenlik anlaymzn, milletiyle bütünleen devlet anlaynn çok büyük bir göstergesidir. Diyarbakr- Bingöl Karayolunun bütün güvenliinin yan sra bölgede bulunan, terif eden tüm muhtarlarmzn, burada yaayan tüm insanlarmzn can ve mal emniyetinin teminine ve tesisine dönük bu karakolda bugünden itibaren en yüksek düzeyde güvenlikli bir hizmet sunulacaktr. Bizler millete hizmet etmenin ibadet olduuna inanan, devleti ancak millet için yaatan ve bu noktadaki gayretini her daim daha öteye tayan, merkezinde insan olan bir yönetim anlaynn temsilcileriyiz. Bu kararllkla bugünden itibaren hizmet verecek karakolumuzun, Sur ilçemiz Mermer Karakol Sorumluluk Bölgesi, Diyarbakrmz ve ülkemiz için hayrl hizmetlere vesile olmasn Rabbimden niyaz ediyorum. Emei geçen, yapmndan bugüne katk koyan herkese teekkür ediyorum ve sözlerimin banda olduu gibi bugün bu yeni karakol binasn hizmete açarken bütün ehitlerimizi ve 24 Mart 2016da ehadete Mermer saldrsnda erien aziz ehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anyorum. Ruhlar ad olsun, makamlar cennet olsun.

KARAKOLUN AçILII YAPILDI

Konumalarn ardndan kurbanlarn kesimi gerçekletirildi. Daha sonra Vali Güzelolu ve beraberindekiler tarafndan Mermer Jandarma Karakol Komutanl yeni hizmet binasnn açl kurdelesi kesildi. Yeni binada incelemelerde bulunan Güzelolu burada askerlerle birlikte öle yemei yiyerek hatra fotoraf çektirdi.

Ana Sayfaya Git