Bombaları böyle koymuş!

HDP'nin 5 Haziran 2015 tarihinde Diyarbakır'da düzenlediği mitingte 5 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan bombalı saldırının yeni görüntüleri ortaya çıktı. Mobese kameralarının kaydettiği ve soruşturma dosyasına giren görüntülerde, DEAŞ'lı bombacı Orhan Gönder'in bombaları poşet içerisinde taşıdığı, önce çöp kutusuna bir bomba koyduğu, ardından diğer bombayı da poşet içerisinde seyyar satıcı tezgahının altına bıraktığı görülüyor.

Haberler 28.09.2017 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPnin Diyarbakr istasyon meydannda 5 Haziran 2015 tarihinde düzenledii seçim mitingte patlayan ve 5 kiinin ölümüne, 400e yakn kiinin yaralanmasna yol açan bombal saldrnn yeni görüntüleri ortaya çkt.

Alanda bulunan sabit ve hareketli mobese kameralarn çektii ve soruturma dosyasna giren görüntülerde, Orhan Gönderin miting alanna polis aramas yaplmadan önce elinde bir poetle geldii görülüyor. Alanda fazla kimsenin olmad srada Gönder önce alan gezerek keif yapt. Görüntülerde daha sonra Gönder elinde tad poetten bir bombay çkarp çöp poetini koyduu, daha sonra ise dier bombay poet ile birlikte seyyar satc tezgahnn yanna brakt görüldü. Ardndan tezgahn yannda mavi kyafetli bir kii ile sohbet eden Gönder, polisin yanlarna doru gelmesi ile oradan ayrlyor.

Görüntülerde, DEA bombacs Orhan Gönderin iki bombay çöp kutusu ile tezgahn altna koymasndan sonra alanda yaplan bomba aramas da yer ald. Görüntülerde, yaklaan bir polisin çöp kutusunu aya ile kontrol etmeye çalt görüldü. Polis tarafndan bomba uzman köpek ile yaplan aramalarnda yer ald görüntülerde, yaplan aramaya müdahil avukatlar ihmal gerekçesiyle tepki gösterdi.

YEN GÖRÜNTÜLER HDPL UCA MECLS GÜNDEMNE TAIDI

HDP Diyarbakr Milletvekili Feleknaz Uca da, konuyu TBMM gündemine tad. çileri Bakan Süleyman Soylunun yantmas istemiyle soru önergesi veren HDPli Uca, önergesinde, Halklarn Demokratik Partisinin 5 Haziran 2015 tarihindeki Diyarbakr mitingine D tarafndan bombal saldr gerçekletirilmi, saldrda 5 kii yaamn yitirmi ve yüzlerce kii yaralanmtr. Söz konusu saldrya ilikin dün yeni görüntüler kamuoyuyla paylalmtr. Görüntülerde de açk ekilde görüldüü gibi bu patlamada güvenlik zafiyeti ve ciddi bir güvenlik ihmali söz konusudur dedi.

YARGILAMALARI ANKARADA SÜRÜYOR

HDPnin 5 Haziran 2015 günü Diyarbakrn stasyon Meydannda düzenledii mitinge yönelik yaplan ve 5 kiinin yaamn yitirdii bombal saldrya ilikin dava Ankarada görülüyor. Sanklar smail Korkmaz (35), Mustafa Klnç (39), Orhan Gönder (20) ve Burhan Gök (37) ile firari lhami Balnn (33), Anayasal düzeni ortadan kaldrmaya teebbüs, Nitelikli öldürme, Nitelikli öldürmeye teebbüs ve Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma suçlarndan cezalandrlmas istendi. ddianamede, tutuklu sanklar hakknda 5er kez arlatrlm ömür boyu ve 4 bin 101er yldan 6 bin 318er yla kadar hapis cezas istedi. 25 Temmuzda görülen durumada Burhan Gök, tutuksuz yarglanmak üzere tahliye edilmiti.

Ana Sayfaya Git