Bombalı saldırı üssü Menbiç

Hatay’da önceki gece etkisiz hale getirilen iki teröristin Türkiye’ye Menbiç’ten girdiği belirlendi. Güvenlik uzmanlarından alınan bilgilere göre terör örgütü PKK’nin Menbiç’i, Suriye’nin kuzeyi ve Türkiye’de gerçekleştirmeyi planladığı bombalı saldırılar için üs olarak kullanıyor. Terör örgütünün teröristlere canlı bomba ve bombalı saldırı eğitimlerini de Menbiç’te verdiği belirtiliyor.

Haberler 28.10.2020 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin Fratn dousunu teröristlerden temizlemek için balatlan Bar Pnar Harekat srasnda Rusya, Menbiçte terör örgütü PKKnn varln sürdürmesine izin vermeyecei açklamt. Hatayda ehir merkezinde etkisiz hale getirilen iki teröristle ilgili Menbiçden paramotor ad verilen araçla Amanoslara geçtikleri belirlendi. Güvenlik uzmanlar ve bölge kaynaklarnn DHA muhabirine verdii bilgilere göre, terör örgütü PKK, Menbiçi, bombal saldrlar ve teröristlerin eitimi için üs olarak kullanyor.

CANLI BOMBALAR TÜNELLERDEN GEçYOR

Terör örgütü Menbiçten Suriyenin kuzeyinde Afrin ve Tel Abyadda gerçekletirdii, onlarca sivilin yaamn yitirdii saldrlarda kullanlan bombal araçlar gönderiyor. Terör örgütü Türkiyede gerçekletirmeyi hedefledii bombal saldrlar için de mühimmat ve teröristleri Menbiçte hazrlyor. Terör örgütünün Menbiçte oldukça rahat hareket ettiini belirten güvenlik uzmanlar, kuzeydeki Sajur Nehri üzerinden Cerablusa giden çok sayda terör tüneli olduunu bildirdi. Bu tünellerden terör saldrlar için szmalar yapldn belirten güvenlik uzmanlar, teröristlerin Türkiyenin SHA ve HAlarndan kaçnmak için her yolu denedikleri belirtildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ SIKITI NTHAR SALDISI PLANLADI

Güvenlik uzmanlar, terör örgütü PKKnn Türkiyede uzun zamandr saldr gerçekletiremedii, bu durumun örgüt içinde de sorguland ve bu nedenle intihar saldrs planlad deerlendirmesi yapt. PKK terör örgütünün Türkiyede sansasyonel bir eylem için hazrlklar olduunun istihbari olarak bilinmesi ve güvenlik birimlerinin teyakkuzda olmas nedeniyle, bu saldrnn da önlendii belirtildi.

Ana Sayfaya Git