Borçlu iddiası!

Kocaköy Kaymakamlığı: 'Görev yaptığımız dönemde yapılan yatırımlar ile ilçemiz yatırım performansı olarak bölgenin en iyi belediyelerinden biri oldu'.

Haberler 09.05.2019 - 11:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kocaköy Kaymakamlnca, belediyeye görevlendirme yaplan dönemden yüklü miktarda borç brakld iddiasna ilikin, Görev yaptmz dönemde yaplan yatrmlar ile ilçemiz yatrm performans olarak bölgenin en iyi belediyelerinden biri oldu. denildi.

Kaymakamlktan yaplan açklamada, 31 Marttaki yerel seçimlerden sonra Kocaköy Belediyesi yeni yönetiminin belediye binasna afi asmak suretiyle gerçekle hiçbir ilgisi olmayan aslsz bilgiler vererek, kamuoyunu yanl yönlendirdiinin anlald bildirildi.

KAYYUM DÖNEMNDEK HARCAMA

lçe halkna hizmet etme erefine nail olduklar 2 yllk süreçte kanalizasyonu olmayan, doru dürüst yol ve kilitli parkenin olmad, vatandalarn çamur ve toz içinde günlük hayatn devam ettirdii, tüm mahallelerinde çöplerin toplanmad, 20 yldr belediyeyi yönetenlerin hizmet yapmad, vatandalarmzdan esirgedii yatrmlarn yapld kaydedilen açklamada, yatrmlarn, bundan sonra belediye hizmetlerini aksatmayacak ekilde projelendirildii ve ödemelerin buna göre taksitlendirildii belirtildi.

Görev yaptmz dönemde yaplan yatrmlar ile ilçemiz yatrm performans olarak bölgenin en iyi belediyelerinden biri oldu. Buna tüm Kocaköylü hemehrilerimiz ahitlik edecektir. denilen açklamada, unlara yer verildi:

YATIRIMLARA YAPILAN ÖDEMELER

Yatrmlar için ller Bankasndan proje karlnda 6 milyon 145 bin lira uzun vadeye yaylm ödenebilir taksitlerle kredi alnmtr. Alnan kredi ile vatandalarmz arasnda hiçbir ayrm gözetmeksizin 16 mahallede toplam 250 bin metrekare parke yaplarak vatandalarmza temiz ve salkl bir ortam salanmtr. Yatrm amaçl krediler 2018 ocak ayndan beri taksitler halinde ödemesi yaplmaktadr. ller Bankas borcu dnda kamuya ait bir kuru borcu yoktur. 15 Nisan 2019 tarihi itibaryla belediye kasasnda 447 bin lira kullanlabilir nakit mevcuttur. Firmalara ait borç olarak gösterilen miktar ile vatandalarmzn ihtiyac ve talebi dorultusunda 2019 yl gelirleri göz önünde bulundurularak ödeme planlamas yaplan muhtelif mahallelerde 33 bin 600 metrekare parke ta ile yol yapm, ilçemizin manevi deerlerinden eyharefettin Türbesinin onarmyla ilgilidir.

BELEDYENN TEK KURUU HARCANMADI

Ulu Caminin restorasyonu iinin finansman Yatrm zleme Koordinasyon Bakanl araclyla yaplan protokol ile saland aktarlan açklamada, belediyenin tek kuruunun harcanmad vurguland.

Belediyenin bütçesi göz önüne alndnda, kullanlan kredinin geri ödemesinin cüzi bir orana tekabül ettii ve kesinlikle hiçbir hizmeti aksatmayacak miktarda olduu ifade edilen açklamada, unlar yer ald:

TAHSS EDLEN YERLERN GEREKçES

Kocaköy halk, kendi oylaryla seçtii belediye yönetiminden bahane deil hizmet beklemektedir. Zira Belediye Bakanlk makam çözüm, icraat ve hizmet makamdr. 8 hal saha, belediye bakanlmz süresi içerisinde finansmannn yüzde 100ünün Spor Toto Genel Müdürlüünün salad okul bahçesi ve hazine arazisi üzerine yaplmtr. Belediyenin tek kuru paras kullanlmamtr ve buras gençlerimizin kullanmna açktr. Karde belediye Kathane Belediyesi tarafndan yaplan taziye yerinin üst kat atl durumda kalacak olmas nedeniyle Kocaköylü kadnlarn toplumsal ve sosyal hayata katlmalarn salamak amacyla Aile Destek Merkezine tahsis edilerek ilevsel hale getirilmitir. çaytepe mahallesi 232 parselde bulunan arazi Büyükehir Yasasndan önce ilçe özel idare müdürlüüne ait mülk olup arazi üzerinde 2014 ylnda çaytepe Ortaokulu yaplmtr. Yaplan tahsis ile sadece resmi prosedürler yerine getirilmitir. Yeni bir tahsis söz konusu deildir.

Ana Sayfaya Git