Borcun sahada karşılığı yoktu!

Sur Belediye Başkan Vekili Bilal Özkan “Belediyenin, bizim devraldığımızda 98 buçuk milyon borcu vardı. Hizmet yansımasına baktığımızda, borcun sahada karşılığı yoktu” dedi.

Haberler 28.10.2017 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur lçe Belediyesine kayyum olarak atanan Bilal Özkan, ilçe snrlar içerisinde görev yapan muhtarlarla bir araya geldi. Özkan burada yapt konumada, Belediyenin, bizim devraldmzda 98 buçuk milyon borcu vard. Hizmet yansmasna baktmzda, borcun sahada karl yoktu dedi.

Muhtarlar bulumas temasyla bir otelde düzenlenen toplantya Sur Belediye Bakan Vekili ve lçe Kaymakam Bilal Özkan, kamu kurum müdürleri ile ilçe snrlar içinde bulunan 100 muhtar katld. Programda bir konuma yapan Bakan Özkan, muhtarlarn devletle vatanda arasndaki köprüyü kurduunu, en ücra köedeki vatandalarn skntsn dinleyip taleplerini bize ileten en önemli birimleri olduunu söyledi. Yaklak 13 ay önce öncelikle Sur Belediye Bakanlna ardndan da aralk aynda ilçe kaymakamlna atandn hatrlatan Özkan, ki görevi bir arada yürütmeye gayret gösteriyoruz. 2015 aralk ayndan 2016nn mart ayna kadar terör örgütünün saldrlarndan çok yara aldk. Yaklak 4 bin aile, 20 bin nüfusa yakn evinden barkndan olmak zorunda kald. Binlerce bina yklacak konuma geldi. Bu süreçte biz geldiimizde bir taraftan en youn i olarak evlerinden ayrlm olan vatandalarmzn eya, kira yardmlar ile uramaya devam ederken bir yandan da enkazn kaldrlmas, tarihi eserlerin restore edilmesi ve yeni binalarn yaplmas ile ilgili çalmalar yaptk, oldukça önemli bir zaman bu ilere harcadk. Elimize aldmz belediyeye baktmzda, belediye bizim devraldmzda 98 buçuk milyon borcu vard. Diyarbakr merkezin en küçük belediyesi fakat en çok borcu olan belediyesiydi. Hizmet yansmasna baktmzda, borcun sahada karl yoktu. Malumunuz 100 mahallemiz var, nüfus bakmndan en küçük belediye olmamza ramen corafyas en geni belediyeyiz. Yani Kayapnar, Balar ve Yeniehir ilçelerinin yüzölçümünün toplam sur belediyesinin snrlar kadar etmiyor diye konutu.

55 mahallede altyap çalmalar devam ediyor

Belediye hizmetlerinin nüfus kadar corafyaya da götürülen bir hizmet olduuna dikkat çeken Özkan, konumasn öyle sürdürdü:

Köyün mezras vardr, 50 nüfusu vardr ama orann da insani ihtiyaçlar vardr. çöp konteyneri ister, yol ister. Bu çerçevede bu yl içerisinde 55 mahallede kilitli parke ta çalmasna baladk. Toplam 87 kilometre asfaltlama çalmas yapyoruz u anda. nallah önümüzdeki yl planlayarak, mart döneminden itibaren gerek parke gerekse asfalt bakmndan çalmalar önümüzdeki yln kasm ay itibari ile tamamlamay samimiyetle hedefliyoruz. Bu konuda i birlii yapacamz, fikir alacamz paydalarmz da sizlersiniz. Eksiklerimiz neyse saha yanstmaya çalacaz. Muhtarlarmza yaptklar hizmetler nedeni ile teekkür ediyoruz. Sizlerin varl dahi bizler için orada birer bayraktr.

Program verilen yemek ve ardndan çekilen toplu fotorafla sona erdi.

Ana Sayfaya Git