Börü ailesinden Demirtaş isteği

Yasin Börü ve arkadaşlarının aileleri, 41 sanığın yargılandığı Yasın Börü davasında, 23 sanık hakkında 6'şar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildiği davaya, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da dahil edilmesini istedi

Haberler 12.02.2017 - 18:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPnin çars üzerine 6-7 Ekim 2014te düzenlenen izinsiz gösterilerde Diyarbakrda katledilen Yasin Börü ve arkadalarnn aileleri, 41 sann yargland Yasin Börü davasnda, 23 sank hakknda 6ar kez arlatrlm müebbet hapis cezas talep edildii davaya, HDP E Genel Bakan Selahattin Demirtan da dahil edilmesini istedi.

HDPnin çars üzerine 6-7 Ekim 2014te düzenlenen izinsiz gösterilerde Diyarbakrda katledilen Yasin Börü ve arkadalarnn aileleri, 41 sann yargland Yasin Börü davasnda, 23 sank hakknda 6ar kez arlatrlm müebbet hapis cezas talep edildii davaya ilikin AA muhabirine deerlendirmede bulundu.

Börünün babas Fikri Börü, olaya kim karmsa öbür boyu hapis cezasyla yarglanmasn istediini aktard.

Börü, Ömür boyu ceza da alsalar hiç üzülmeyiz. çünkü onlar çocuumuzu paramparça ettiler. HDP yetkililerinin ceza almas bizi daha çok memnun edecek. çünkü onlarn cezas açk bir ekilde bellidir. HDP yetkililerine de arlatrlm müebbet cezas verilsin. diye konutu.

Ahmet Dakakn babas Öztekin Dakak ise davada 15 kii hakknda beraat karar verilmesinin istendiini, buna itiraz edeceklerini söyledi.

DAVAHA DAHL EDLMEL

Dakak, öyle devam etti:

Olayda barolde bulunan Selahattin Demirtan arlatrlm müebbetle yarglanmasn görene kadar acm dinmez. Benim tek dileim Demirtan o kapdan girip bu davadan yarglanmasdr. Öyle içim rahat olur. Demirtaa idam da verilse benim olum geri gelmez mümkün deil. Ama onun müebbetle yarglanmasn görsem acm hafifler.

Hasan Gökguzun babas Mehmet Gökguz ise olaya karan herkese arlatrlm müebbet hapis cezas verilmesi gerektiini belirtti.

Arlatrlm müebbet talebinin kendilerini sevindirdiini anlatan Gökguz, Selahattin Demirta, Gültan Kanak ve Zübeyde Zümrütün de bu davaya dahil edilmesini istiyor ve onlarn arlatrlm müebbetle cezalandrlmalarn talep ediyoruz. 6-7 Ekim olayn tevik eden ve çocuumun ölümüne sebep olanlar bu kiilerdir.

Ankara 2. Ar Ceza Mahkemesince görülen davada, esas hakkndaki mütalaasn mahkemeye sunan Cumhuriyet Savcs Abdurrahman Yalçn, sanklardan 23ü hakknda canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme ve devletin birliini ve ülke bütünlüü bozma suçlarndan 6ar kez arlatrlm müebbet hapis istemi, 15i için de beraat talebinde bulunmutu.

Ana Sayfaya Git