Boylarının ölçüsünü aldılar

YPG/PKK-DEAŞ'a destek için bölgeye girerek ilerlemeye çalışan rejim destekçileri, uyarı amaçlı topçu ateşine maruz kalmaları üzerine geri çekildiler.

Haberler 21.02.2018 - 10:43 Son Güncelleme : 21.02.2018 - 10:47

Zeytin Dal Harekatna kar YPG/PKK-DEAa destek vermek amacyla Afrine girmeye çalan rejim destekçisi terörist gruplar, topçu atei üzerine bölgeden geri çkt.

AJANSLAR GEçT

Dün akam saatlerinde Reutersn son dakika olarak servis ettii ve Hizbullahn medya organlarna dayandrd habere göre, Halepten Esad rejimine bal güçler Afrine giri yapmaya balad. Associated Press haber ajans Suriye devlet televizyonuna dayandrd haberinde Türk jetlerinin konvoyun girdii bölgeyi bombaladn son dakika haberi olarak servis etti.

Afrine gidenlerin Suriye ordusu deil Esad rejimi yanls halk birlikleri ad verilen milis güçleri olduu belirtildi. Suriye devlet televizyonu da kamuflaj giyen milislerin YPGnin elindeki bir kontrol noktasndan Afrine giri yaparken görüntülerini yaynlad. Suriye TVsi ise Türkiyenin milislerin girdii bölgeyi vurduunu da iddia etti.

TSK BOMBALADI

Bölgedeki güvenilir kaynaklara dayanan A.Anin servis ettii habere göre, Türk Silahl Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusunun, Türkiye-Suriye snrndaki Afrin ilçesinde sürdürdüü Zeytin Dal Harekatna kar YPG/PKK-DEA teröristlerine destek vermeyi amaçlayan rejim destekçisi terörist gruplar, 17.00 sularnda Afrinin güneyindeki Nubul Zehra bölgesinden hareket etti.

20 ARAçLIK KONVOY

çerisinde zrhl araçlar ve Doçkal kamyonetlerin bulunduu 20 araçlk konvoyla hareket eden terörist gruplar, Afrin topraklarna girerek kente ilerlemeye çalt. Ancak bu srada terörist gruplara yönelik uyar amaçl topçu at balad. Top atlar konvoydaki araçlara isabet etmedi. Konvoy, uyar atei üzerine, kente 10 kilometre kala Afrinden geri çkmak zorunda kald. Terörist gruplar, Afrin snrlarndan uzaklat.

ESET REJMNE BALI

Afrine girmeye hazrlanan Esad rejimine bal ii milislerin Hizbullahn kontrolündeki Nübbül ve Zehrada topland, gün içerisinde Afrinde olacaklar belirtiliyor. lk grubun 270 kiiden olutuu ifade edildi.

Afrine giden Esad rejimine bal paramiliter güçler Liva el Bakire bal. Suriyedeki iç savan ikinci ylnda Hizbullah ve Tahran ortaklyla kuruldu. Tamamyla ii milislerden oluuyor. Grup emirleri rann d operasyonlardan sorumlu komutan Kasm Süleymaninin görevlendirdii komutanlardan alyor. Reyhanl saldrsnn faili terörist Mihraç Uraln da içinde olduu Halk gücü olarak tanmlanan terörist unsurlarn da bölgeye gittii belirtiliyor.

ÖNCEK GÜN NE OLMUTU?

Afrinde terör hedeflerine yönelik gerçekletirilen Zeytin Dal Harekatnn 31inci gününde Suriye devlet televizyonunun rejim güçlerinin Afrine gireceini duyurmas gündeme bomba gibi dümütü.

Ksa sürede yanklanan haber, Ankarada da diplomasi trafiini harekete geçirdi. Türkiye adna ilk tepkiyi Dileri Bakan Mevlüt çavuolu vermiti. Ürdünde resmi temaslarda bulunan çavuolu, Rejim buraya PKKy YPGyi temizlemek için girerse problem yok. YPGyi korumak için giriyorsa bizi, Türk askerini kimse durdurumaz demiti.

DPLOMATK TELEFON TRA

Cumhurbakan Erdoan da telefon görümesi gerçekletirdii Rusya Devlet Bakan Putine Rejim bu yola girerse sonuçlar olur uyarsnda bulunmutu.

Dün bu iddialarn dolat srada Bakanlar Kurulu da toplant halindeydi. Toplantnn ardndan açklama yapan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozda, Esad rejiminin Afrine girecei haberinin gerçek d olduunu belirterek Bölge için felaket olur uyarsn dile getirdi.

AK Parti grup toplantsnn ardndan gazetecilerin sorularn yantlayan Cumhurbakan Erdoan, bir gazetecinin Suriye rejim güçlerinin Afrine ilerlediine yönelik haberler var? hatrlatmas üzerine Onlar dün ciddi manada durduruldu karln vermiti. Erdoan, Girme çabalar vard da m durduruldu? sorusunu yantlarken Onlarn SANA televizyonunun yapt bir yayndan hareketle böyle bir ey çkt. Ondan sonra bu durduruldu diye konumu, Putin ile yaptnz görümeden sonra m durduruldu? sorusuna, Görümelerden sonra... cevabn vermiti.

TAHRK EDLMEK STENLYOR

Güvenlik Uzman Abdullah Aar, Esad rejimini destekleyen ran yanls milislerin Afrine girdii iddialaryla ilgili olarak açklamalarda bulundu. Aar, bilgilerin teyide muhtaç olmasna karlk bunlarn tuzak kokan fotoraflar olduunu söyledi. Aarn açklamalar öyle:

Özellikle 11 meskn mahallin ele geçirilmesiyle birlikte harektta aslnda yeni bir evrenin balam olduunu görüyoruz.

Silahl kuvvetlerimiz hakim arazi kesimlerinde ortaya koymu olduu etki belli bir seviyeye ulatktan sonra bu etkinin meskn mahallerin temizlenmesi konusunda da çok önemli bir ispat ortaya çkt bugün.

Tabi bu ortaya çkan fotoraf bölücü örgütü çok fazlasyla farkl projeksiyonlara yöneltti. Bunlar içerisinde de aslnda 3-4 gündür konuulan bir konu, ilk önce dedikodularla balad, sonra bir takm resmi fotoraflar.

TÜRKYEY TAHRK ETMEYE çALIAN BR KONVOY

lk önce rejim dendi, sonra rann yetitirdii ulusal muhafzlar dendi, hayr hizbullah dendi. En sonunda Halepin daha önce dümesiyle birlikte YPGli PKKl teröristlere verilen bölgelerden çkan ve sözde mezhebi merebi semboller tayan ve dorudan Türkiyeyi tahrik etmeye çalan bir konvoy.

O konvoyun hareketlenmesinden sonra bir bilgi geldi ki, bizim unsurlarm karasal ve havadaki vurucu unsurlarmz, bu konvoya kar bir etki ürettii ve bu konvoyun dald, bir ksmnn imha olduu ve bir ksmnn kaçt yönünde bilgiler. Bunlar sahadan gelen, teyide muhtaç ama bunlar azna kadar tuzak kokan fotoraflar.

33ÜNCÜ GÜNÜN BLANCOSU

TSKnn snrda ve bölgede güvenlik ile istikrarn salanmas, dost ve karde bölge halknn, teröristlerin bask ve zulmünden kurtarlmas amacyla Suriyenin kuzeybatsnda bulunan Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEA terör örgütlerine yönelik 20 Ocak günü balatt Zeytin Dal Harektnda, 33üncü güne girildi. Türk sava uçaklar, teröristlere ait belirlenen hedefleri bombalarken, karadan da topçu bataryalar ve Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO) desteiyle, harekat devam ediyor.

Bugüne kadar 32 askerin ehit olduu, 9 sivil vatandan da hayatn kaybettii harektn son durumuna ilikin Genelkurmay Bakanl bilgilendirme yapt. Açklamada, son 24 saatte 74, toplamda ise 1715 teröristin etkisiz hale getirildii ifade edildi.

DARMIKTA MAYIN PATLADI: 10 ÖSOLU YARALI

Darmk Danda teröristlerin döedii maynn infilak etmesi sonucu Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO) 10 mensubu yaraland. Yaral ÖSO mensuplar, Gülbaba ve Kocabeyli Shhi Tahliye noktalarna getirildi. Burada ilk müdahaleleri yaplan yarallar, ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesine getirilerek acil serviste tedaviye alnd. Yarallarn salk durumlarnn iyi olduu belirtildi.

DARMIK VE çEVRES BOMBALANIYOR

Bu arada, Darmk Da çevresindeki terör örgütü hedefleri, karadan topçu birlikleri, havadan da jetler tarafndan ate altna alnd. Bombalanan bölgeden duman yükseldii görüldü.

Ana Sayfaya Git