Böyle yemin ettiler

İSTANBUL Beylikdüzü'nde geçen yıl tapu yüzünden iki kardeşin ölümü ile sonuçlanan cinayetin kan davasına dönüşmemesi için memleketleri Muş'ta 2 bin kişinin katılımıyla barış töreni yapıldı.

Haberler 01.05.2017 - 09:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olay geçen yl 3 Mays 2016 günü meydana geldi. Tapu yüzünden anlamazlk yaad müteahhit Adnan Klçaslan ile kardei Sava Klçaslan öldürdüü iddiasyla Mahmut Sucu yakaland. Muta kanat önderleri ile airet reisleri Sucu ve Klçaslan aileleri arasnda kan davas olmamas için araya geldi. Muta bir düün salonunda düzenlenen bar törenine Vali Seddar Yavuz, ilçe belediye bakanlar stanbul, Ankara, Batman ve birçok ilden kanaat önderleri, vatandalar, iki airetin üyeleri katld.

KANLILAR BARITIRILDI

Bar töreninde ilk konumay yapan eyh Muhiddin Aydn, barn slamdaki yerine deinerek, bar salamada emei geçen herkese teekkür etti ve bu barn kalc olmas dileinde bulundu.

Kuran- Kerimin okunumasndan sonra her iki airetin üyeleri Kuran- Kerimin altndan geçerek bir birleriyle tokalap bar ilan etti. Yaplan duann ardndan taraflar ayn masada yan yana oturup bar yemei yedi.

Törenin sonunda konuma yapan Vali Seddar Yavuz, günümüzde yaanan savalardan bahsederek kavga, dövü intikamla hiçbir yere varlamayacan söyledi. Vali Yavuz bar salamada gösterdikleri duyarlk nedeniyle Klçaslan ailesine ve emei geçenlere teekkür etti.

Ana Sayfaya Git