Bozan: Parti kapatılmasın

SP Diyarbakır İl Başkanı: HDP’nin kapatılmasına karşıyız

Haberler 25.06.2021 - 11:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - SP Diyarbakr l Bakan Fesih Bozan, HDP kapatlmasna kar olduklarn belirterek, Siyasi partileri halk açar ve halk kapatr dedi.

Saadet Partisi (SP) Diyarbakr l Bakan Fesih Bozan, patisinin il binasnda düzenledii basn toplantsnda gündeme ilikin deerlendirmelerde bulundu. Bozan, 2007den beri yürüttüü il bakanl görevini, 26 Haziranda yaplacak il kongresiyle Abdurrahman Ergin devredeceini duyurdu.

HDP zmir l Örgütü çalan Deniz Poyrazn öldürülmesini knayan ve ailesine sabr dileyen Bozan, Cumhur ttifaknn HDPye yönelik dil ve üslubunu eletirerek, Herkesin ahit olduu gibi, Cumhur ittifaknn genel bakanlar ve yöneticileri bata olmak üzere, yanda medya ve yorumcularnn, yllardr, HDP=PKK diye, HDPye yönelik kulland siyasi dil ve üslubun, zmirde meyvesini vermesidir. Açk söylemek gerekirse, kullandklar dil ve üsluba baktmzda, genç kadnn kan, Cumhur ttifak yetkililerinin, yanda medya kurulularnn, gazeteci ve yorumcularn üstüne sçramtr ifadelerini kulland.

PARTLER HALK KAPATIR

Benzer olaylarn olmamas için siyasetçilerin birlik ve beraberlii, sevgi ve bar pekitiren bir dil ve üslup kullanmas gerektiine iaret eden Bozan, HDP hakknda açlan kapatlma davasna deinerek, Biz siyasi partilerin yargyla kapatlmasna karyz. Siyasi partileri halk açar ve halk kapatr. Siyasi parti mensuplar bir suç ilese yarglanp cezalandrlabilir ve partiden uzaklatrlabilir. Bugüne kadar yaklak 21 parti kapatlm ama çözüm olmamtr. Ülkemizin birlik ve beraberlii, huzur ve bar için siyaset alann yok etmek deil aksine geniletmek gerekir. Akli selim bunu gerektirir. Bunun siyasi bir karar olduuna inanyor, Anayasa Mahkemesinin olumsuz bir karar almamasn temenni ediyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git