Bozdağ'dan af, bedelli ve OHAL açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bedelli askerlik, af ve OHAL'e ilişkin açıklamalar yaptı.

Haberler 26.06.2018 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Yardmcs Bekir Bozda bedelli askerlikle ilgili Bu konu 1 Ekimden sonra parlamento açldktan sonra gündeme gelecektir dedi. Gündemlerinde af olmadn söyleyen Bozda, Tayyip Erdoann Seçimden sonra ilk i dedii OHALin kaldrlmasna ilikin ise rade çok aç bu da OHALin kaldrlmas, ancak zaman konusunda herhangi bir karar alnm deil dedi. Bozda, Erdoann bugüne kadar cumhurbakanl görevini tarafsz yaptn da söyledi.

CUMHURBAKANI GÖREVN TARAFSIZ YAPTI

Bozda, Partili olmak görevini bamsz ve tarafsz yapmaya engel deildir. Sayn nce de seçilse partili bir cumhurbakan olacakt. Elbette Cumhurbakan görevini tarafsz yapt, bundan sonra da tarafsz olacaktr. Anayasadaki yeminde de görevdeki tarafszlndan bahsediyor. Siyasi tartmalardaki tarafszlndan bahsetmiyor. Yüzde 50+1le seçilen bir cumhurbakan milleti dlayabilir mi? Herkesin baka seçmen kitlelerinden oy alacak bir dil oluturmas lazm. AK Parti her seçimde oyunu bundan arttryor dedi.

DKTATÖR LAFI FTRA

Bozda, Erdoana yönelik diktatör yorumlar için de Diktatörlük, tek adamlk laflar iftiradr. Yeni sistem tek adamla izin vermiyor dedi.

NCE DEMOKRAT BR TUTUM TAKINMADI

ncenin basn toplantsnda TRTyi salondan çkarmasn eletiren Bozda, Yapt ilk i TRT temsilcilerini ilk basn toplantsndan kovmak oldu. çok yanl yapt. Siz böyle yaptnz ama bak ben böyle yapyorum diyerek onlara bu hareketi yapsa daha doru yapm olacakt. Bu demokrat bir tutum mu? Deil. AAya kar yapt tutum da böyle. Sayn nce demokrat bir tutum taknmad dedi.

Bozdan bedelli askerlik, OHAL ve af tartmalarna ilikin söyledikleri öyle:

BEDELL EKMDEN SONRA GÜNDEME GELECEK

Takvimini tam söyleme imkan yok ama genel ileyile alakal bir yorum yapabilirim. Cumhurbakan ve vekillerimizin yemin ederek göreve balamas lazm, parlamento 1 Ekime kadar ara verecek ve sonuçta bedelli konusunda Ekimden sonra gündeme gelecektir. Bedelli KHK ile alnacak bir karar deil, Meclis açldktan sonra bu konuda gerei yaplacaktr, bu bizim de milletimize taahhüdümüzdür. Bu konu bu yl içinde hallolacaktr.

OHAL: ZAMAN KONUSUNDA BR KARAR ALINMI DEL

Bunun taahhüdünü genel seçimden önce verdik, süresi dolduunda kendiliinden kalkar. 19 Temmuz da bunun u andaki tarihi. Bu konu henüz u anda konuulmu deil ancak konuulacaktr. rade çok aç bu da OHALin kaldrlmas, ancak zaman konusunda herhangi bir karar alnm deil.

GENEL AF

Af u anda gündemimizde yok.

Ana Sayfaya Git