Bozkurt'ta selin izleri siliniyor

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde kayıpları arama çalışması sürerken, temizlik çalışması ile de selin izleri silinmeye çalışılıyor. Sel felaketinde hasar gören İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde Polis Arama Kurtarma (PAK) ekiplerince yapılan çalışmada binanın giriş katının tamamen çamur ve balçıkla dolduğu görüldü.

Haberler 18.08.2021 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bozkurt ilçesinde 11 Austosta meydana gelen sel felaketinde u ana kadar 62 kiinin cansz bedenine ulald. Kayp ihbarlarna ilikin arama çalmalar ise hem çöken Ölçer Apartman enkaznda hem de ilçe merkezinde ve taan Ezine çay güzergahnda sürüyor. Yüzlerce arama kurtarma ekibi, harabeye dönen ilçede cadde ve sokaklar ile i yerlerinde temizlik çalmas yapyor. çamur ve balçkla dolan cadde ve sokaklar ile i yerleri ve binalarn bodrum katlar temizleniyor.

EMNYET MÜDÜRLÜÜNDEK HASAR ORTAYA çIKTI

lçede selin izleri silinmeye çallrken hasar gören lçe Emniyet Müdürlüü binas ile Bozkurt çok Programl Anadolu Lisesinde yaplan temizlik çalmalar felaketin boyutunu gözler önüne serdi. Özellikle tüm arama çalmalarnda aktif ekilde yer alan PAK ekiplerinin, lçe Emniyet Müdürlüü binasnda yapt temizlikte bodrum katn tamamen çamur ve balçkla dolduu görüldü. Ekipler, el arabas ve küreklerle çamur ve balç dar çkard. Giri katndaki cihazlarn bazlarnn sel sularna kapld bazlarnn ise tamamen bozulduu görüldü.

OKULDA TEMZLK çALIMASI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Bakanl (AFAD) gönüllüleri de Bozkurt çok Programl Anadolu Lisesinde temizlik çalmas yapp, tüm masa ve sralar ykayarak yeni eitim öretim ylna hazrlamaya çalt. AFAD gönüllüsü Sinan Koçolu, Boludan buraya geldik. Okulun katlarn temizledik, u anda masa ve sandalyeleri temizliyoruz. Okulu yeni yla hazr edeceiz inallah dedi.

HASARLI APARTMAN YIKILDI

Ayrca, Ezine çay kenarnda bulunan ve selden zarar gören Fatih Apartmannn ykm çalmalar dün akam saatlerinde balad. Bugün de devam eden çalmalar sonucu bina kontrollü ekilde tamamen ykld.

Ana Sayfaya Git