Braille alfabesi öğreniyorlar!

Sur Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Braille alfabesi kursuna diyanette görevli 16 imam hatip, müezzin ve Kur'an kursu öğreticisi katılıyor.

Haberler 16.01.2018 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Sur ilçesi Halk Eitim Merkezi tarafndan diyanette görevli 16 imam hatip, müezzin ve Kuran kursu öreticisi, görme engellilere daha iyi dini bilgiler verebilmek için açlan Braille alfabesi kursuna katld.

Ulu Cami Külliyesinde yer alan Ziya Gökalp Yazma Eser Kütüphanesinde açlan Braille alfabesi kursunu ziyaret eden l Müftüsü Burhan leyen, son iki yldr merkez ilçelerde ve tarada dezavantajl gruplara yönelik çalmalar yaptklarn söyledi.

leyen, geçen yl iitme engellilere yönelik ders vermeleri için eitici eitimi verdiklerini ve çok güzel sonuçlar aldklarn vurgulayarak, bu yl da Sur Halk Eitim Merkezi Müdürlüü ve Ziya Gökalp Yazma Eserler Kütüphanesi ile yaplan protokolle görme engellilere yönelik eitici eitimi düzenlediklerini bildirdi.

GÖRME ENGELLLER

leyen, 7 ilçeden kursa katlan imam ve Kuran kursu öreticisinin, kendi ilçelerinde görme engellilere yönelik hem Kuran kursu hem de dini bilgiler kursu açacaklarn ifade ederek, Bu arkadalarmz yeni bir dil örenmenin lezzetini tadyorlar. Diyarbakrmzda geçen yl mesafe almamza ramen, hala ulaamadmz kardelerimiz var. Bu 16 arkadamzla daha çok görme engelli kardelerimize ulaacaz. nallah arkadalarmzla birlikte onlarn gören gözü olmaya çalacaz. dedi.

Görme engellilere Kuran- Kerimi öretme konusunda bu kursun bir arac ve vesile olmas temennisinde bulunan leyen, sözlerini öyle tamamlad:

Toplumumuzda yüzde 12 civarnda engelli kardeimiz var. Bu, yüzde 12nin içinde yüzde 4nün görme engelli olduunu tahmin ediyoruz. Tama yöntemiyle bu vatandalarmza Kuran dersi verdik. D ilçelerden servislerle getiremediimiz kiilere inallah bu eitim alan arkadalarmz eitim verecek.

ETMDEK BOLUK

Diyarbakrda önemli bir boluu doldurmann heyecann yaadklarn söyleyen Sur Halk Eitim Merkezi Müdürü Mehmet Gülsever de bu eitimi vermekten büyük bir mutluluk duyduklarn ancak asl mutluluu görme engellilerin ders almaya balamasyla yaayacaklarn söyledi.

Görme engelli vatandalara yönelik Kuran dersi ve dini bilgiler verilen kursa katlan imam hatiplerden Mehmet Emin Kaya da kursa katlmaktan büyük memnuniyet duyduklarn söyledi.

KURAN-I KERM ÖRETMEK

Toplumda, baz görme engellilerin kendilerini eve hapsettiini ve dlandklarn hissettiklerini anlatan Kaya, Onlar bu kurslara davet ederek Latin harflerini ve Arapçay öreteceiz. Böylece toplum içine karacaklar. badetlerini yapmak için temel bilgilere sahip olacaklar. Heyecanmz çok büyük. Bir görme engellinin Kuran- Kerim örendiini görmek herhalde tarif edilemez bir duygudur. Kursun açlmasnda emei geçenlere çok teekkür ediyorum. dedi.

Konumalarn ardndan l Müftüsü leyen, kursiyerlere katlm belgesi verdi.

Ana Sayfaya Git