Bravo sizlere!

Hayati maça dakikalar kala, bağday tarlasında çıkan yangına maçı kaçırma pahasına futbolcu ve teknik heyet müdahale etti. Köylülerle birlikte, yangın kontrol altına alınırken, yorgun halleriyle çıktıkları maçı 3-2 kazandılar.

Haberler 11.06.2018 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

kinci Amatör U19 Liginde mücadele eden Ergani Gençlik Spor Kulübü futbolcular buday tarlasnda çkan yangna maça dakikalar kalmasna ramen müdahale etti. Futbolcular son anda yetitikleri karlamay 3-2 kazand.

kinci Amatör U19 Liginde mücadele eden Ergani Gençlik Spor Kulübü futbolcular saat 14.30da Ziraat Spor ile yapacaklar maç 13.00 sralarnda Ergani Gençlik Spor lçe Müdürü Kenan Ta ile birlikte Diyarbakra hareket etti. Yukar Kuyulu Köyü yaknlarnda bir buday tarlasnda çkan yangn gören Ta ve futbolcular maça dakikalar kalmasna ramen arac durdurup yangna müdahale etti. tfaiye ekipleri, köylüler ve futbolcularn yardmyla yangn ksa sürede kontrol altna alnarak zararn büyümesi önlendi. Yangnn söndürülmesinden sonra Diyarbakra hareket eden futbolcular son anda yetitikleri maç 3-2 kazanmay baard. Bravo dedirten örnek bir davran sergileyen futbolcular çiftçinin emeinin alacaklar puandan daha önemli olduunu vurgulayarak, hiç düünmeden yangna müdahale ettiklerini söyledi.

Bu ayn zamanda bir fair play örnei

Kulüp Bakan ve Ergani Gençlik Hizmetleri Spor lçe Müdürü Kenan Ta, bugün yaanan olayn fair play örnei olduunu belirterek, Bugün yaanan olay her ne kadar üzücü bir olay olsa da gençlerimizin bu duyarl davran bizleri mutlu etmitir. Yangn gören sporcularmzla birlikte yangna müdahale ettik. çiftçilerimizin 1 yllk emeklerini tabii ki göz ard edemezdik. Maça her ne kadar yetimeme ihtimali olsa da biz maç düünmeden gençlerimizle birlikte yangna müdahale ettik. Sporcularmza her zaman ailelerine, milletine faydal birer birey olmalar konusunda telkinde bulunuyorduk. Bugün ne kadar duyarl olduklarn gördük. Bizler için önemli olan sadece iyi bir sporcu deil iyi bir vatanda olarak yetimeleri. Bu ayn zamanda bir fair-play örneidir. Sporcularm tebrik ediyorum dedi.

çiftçilerin emei daha deerli

Kulüp sporcusu Özgür brahimolu, çiftçilerin emeine saygszlk edemediklerini ve bu nedenle yangna müdahale ettiklerini ifade ederek, Saat 13.30a geliyordu. Alevleri gördüümüz zaman müdahale etmeden geçemezdik. çiftçilerin o emeine saygszlk edemezdik. tfaiye ve köylülerle beraber yangn söndürdük. Maçta 1-0 geriye dütük. 90+3te 3-2 maç aldk. Maça yetiemesek biraz üzülürdük ama içimizdeki yardm etmenin mutluluu ile vicdanmz rahat olurdu. çiftçilerin emei bizimkinden daha çok. Yardm etmek zorundaydk diye konutu.

Kulübün defans oyuncusu ve son dakikada att golle takmn galibiyete tayan brahim Can çiçen ise, Maça geç kalma ihtimalimiz vard. Yine de müdahale ettik. Buray bo brakmadk. çünkü bata hocalarmz, teknik ekibimiz, yönetim kurulumuz bize zaten bunu öretmiti. Bir sporcu olabilmekten çok duyarl bir vatanda olmay öretti. Maça zor yetitik. Son dakika attm kafa golüyle takmmz galip geldi. çiftçi abimize geçmi olsun diliyorum ifadelerini kulland.

Ergani Gençlik Hizmetleri Spor kulübü Bakan Yardmc Spor Erhan Turhan ise, sporcularyla beraber iki ey baardklarn vurgulayarak, unlar kaydetti: Hem bu yangn söndürdük hem de son dakikada attmz golle maç kazandk. Maça yetiemeyebilirdik. Arkadalarmzn çabalar gerçekten gurur verici. Bu yangn söndürmek 3 puandan daha önemli. Ne mutlu bize ki hem yangn söndürdük hem de 3 puan aldk.

Ana Sayfaya Git