"Bu etkinlik İslami birliğin oluşabileceğini bize gösteriyor"

Diyarbakır'daki "Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliğine Gana, Tanzanya ve Fildişi Sahili'nden katılan ziyaretçiler, bu tür etkinliklerin İslami birliğin oluşabileceğini bir göstergesi olduğuna dikkat çekti.

Haberler 30.04.2019 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Peygamber Sevdallar Vakf tarafndan Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed temal Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaama etkinlii yüzbinlerin katlmyla tarihi bir ana sahne oldu.

Etkinlie, yurt içi yan sra Irak Kürdistan, ran Kürdistan, Lübnan, Gana, Tanzanya ve Fildii Sahili gibi ülkelerden katlanlar bu tarihi ana tanklk etti.

Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaama etkinlii katldklarndan dolay duyduklar memnuniyeti ifade eden etkinliin farkl simalar olan Gana, Tanzanya ve Fildii Sahilinden siyahiler, bu tür etkinliklerin slami birliin oluabileceini bir göstergesi olduuna dikkat çekti.

Bu etkinlik slami birliin oluabileceini bize gösteriyor

Fildii Sahilinden sa Konda, Biz müslümanlar bu etkinlikte bir araya getiren Rabbimize sonsuz ükürler olsun. Farkl rklardan insanlar bir araya getiren bu etkinlik gerçekten çok muhteem görünüyor. Bu etkinlik slami birliin oluabileceini bize gösteriyor. Bu etkinlie tüm insanla gönderilen ve onlar karanlktan aydnla ulatran, kula kullaktan çkarp Allaha kullua yönelten büyük bir medeniyetin lideri Muhammed bin Abdullah (sallallahualeyhivesellem) anmaya, anlatmaya ve yolunu yaatmaya geldik. diye konutu.

Müslümanlarn, daima Hazreti Muhammede salat ve selam getirmesi gerektiini vurgulayan Konda, Her zaman onun ahlak ve adab ile yaamamz gerekir. Peygamber efendimizin siretini bol bol okumalyz. Ashabna, ailesine ve onunla birlikte yaayan gayri müslimlere kar davranlar, muamelesi nasld bunu çok iyi anlamamz lazm. çözüm için onun yanna gelen insanlara ne gibi çözümler veriyor, nasl yardmc oluyor bunu çok iyi okumamz ve anlamamz gerekiyor ki biz de insanlar, onun göstermi olduu ekilde islah etmeye çalalm. ifadelerini kulland.

Etkinlik hakknda insanlarma çok ey anlatacam

Diyarbakrdaki bu etkinlie ilk defa katldn ve büyük bir memnuniyet duyduunu aktaran Ganal Nurul Hak Yehuza ise Hayatmda bir sürpriz oldu. çünkü buraya dünyann bir çok yerinden, Lübnandan, randan, Afrikadan, Tanzanyadan insanlar geldi. Etkinlik hakknda insanlarma çok ey anlatacam, çünkü insanlar buraya bir fayda salamak yada baka amaç dnda gelmedi; sadece Peygamberimiz Muhammede (Sallalahu Aleyhi Vesellem) olan aklar için gelmiler. Ona olan sevgilerini ve birlikteliklerini göstermek için buraya gelmiler. çünkü slam, bizden bir olmamz istiyor. Ayrca bizim anahtar bir noktamz var; o da Kuran- Kerimdir ve Muhammed (Sallalahu Aleyhi Vesellem) bütün Müslümanlar için bir semboldur. Yani Müslümanlar nereye giderlerse gitsinler, sadece bir kiiyi temsil etmeleri gerekir, baka kimseyi deil; o da Muhammeddir. diye konutu.

stanbulda ilahiyat okuyan Tanzanyal Abdulaziz de, alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammede olan sevdalar için bugün Diyarbakra gelerek toplandklarn söyleyerek programda emei geçen herkese teekkür etti.

Ana Sayfaya Git