Bu Firavun'un yaptıkları yanına kalmayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hz. Ali Camii'nde düzenlenen soru cevap etkinliğinde Gazze'ye, Rusya-Ukrayna savaşına ve enflasyona dair önemli mesajlar verdi.

Haberler 02.01.2026 - 14:58 Son Güncelleme : 02.01.2026 - 15:54

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hz. Ali Camiinde kıldığı cuma namazı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 1 Ocakta düzenlenen Gazze Mitinginin ardından Gazzeyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistinli ve Gazzeli kardeşlerimizi o çadırlarda yaşamaktan kurtarma imkanına sahip olabilirdik ama Netanyahu müsaade etmiyor. Er ya da geç o mazlumları bu sıkıntıdan kurtaracağız mesajını verdi.

Gazzeli o yavruların hali ve ahı Netanyahunun yanına kar kalmaz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Ocakta geniş bir katılımla düzenlenen Gazze Mitinginin ardından Gazzeye yardım konusuna ilişkin şunları söyledi:
Filistin yalnız değil, Filistin bizim canımız ciğerimizdir. İsrailin bu düşmanlığı yanına kar kalmayacak. Şu ana kadar bizler Türkiye olarak Gazzeyi yalnız bırakmadık, Filistini yalnız bırakmadık ve bundan sonra da ne Gazze ne Filistin yalnız kalmayacak. Elimizden gelen tüm gayreti Türkiye ve İslam dünyası olarak, onların yanında bulunarak göstereceğiz ve güç birliğimizi devam ettireceğiz. İnşallah 2026ya çok daha farklı ve güçlü bir şekilde gireceğiz. Özellikle de Netanyahunun yaptıkları yanına kar kalmayacak. çünkü 7den 70e çok mazlumun ahını aldı, bu yavruların ahı onun yanına kar kalmaz. O çadırdan başka her şeye benzeyen; rüzgarların, yağmurun çamurun içindeki o yavruların hali ve ahı Netanyahunun yanına kar kalmaz. Bizler elimizden geleni yapıyoruz. Düşünebiliyor musunuz? Konteyner göndermek istiyoruz ama müsaade etmiyor. çünkü bunun için onun müsaade etmesi gerekiyor. Halbuki elimizde konteynerlar var ve bu konteynerlarla Filistinli ve Gazzeli kardeşlerimizi o çadırlarda yaşamaktan kurtarma imkanına sahip olabilirdik ama ne yazık ki olamıyoruz. Ama er ya da geç o mazlumları bu sıkıntıdan kurtaracağız.

Trumpla Rusya - Ukrayna arasındaki bu konuları ve Filistindeki konuları görüşme fırsatı bulacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna - Rus savaşı hakkındaki düşüncelerini, Şu an gerek Putinle, Zelenskiyle ve gerekse sayın Trumpla bu konu hakkındaki görüşmelerimiz devam ediyor. Bu hafta da bir zirve olacak ve benim adıma Dışişleri Bakanımız katılacak. Trumpla da pazartesi akşamı bir görüşmemiz olacak ve Rusya - Ukrayna arasındaki bu konuları; aynı şekilde Filistindeki konuları da görüşme fırsatı bulacağız dedi.

Gerek enflasyondaki düşüş gerekse Merkez Bankamızın rezervi her geçen gün daha iyiye gidiyor
Erdoğan, enflasyondaki düşüşün seyri hakkındaki görüşlerini ve 2026 yılı ekonomik öngörüleriyle alakalı olarak, 2026ya her şeyden önce olumlu bir şekilde girdik giriyoruz. gerek enflasyondaki düşüş, gerekse merkez bankamızın rezervi her geçen gün daha iyiye gidiyor. 2026 bu noktada inşallah başarılı bir yıl olarak geçecek. buna olan inancımız tamdır. rezervimiz gayet iyi, bundan dolayı herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. inşallah rezervimizi de daha iyi hale getireceğiz ve 2026 yılını başarıyla tamamlayacağız şeklinde konuştu.

Deprem konutlarındaki hedeflerimize inşallah ulaşacağız
Son olarak Erdoğan, 11 ilde tamamlanması planlanan deprem konutlarına dair, Bu konuda özellikle çevre Bakanlığımız ve Murat Kurum tüm ekipleriyle çalışmalarını sürdürüyor. Böylece 11 deprem ilimizde çalışmalar sürdürülüyor, sürdürülmeye devam edecek ve deprem konutlarındaki hedeflerimize inşallah ulaşacağız. Deprem konutları dışında sosyal konutlardaki çalışmalarımıza da aynı gayretle devam edeceğiz ifadelerini kullandı.

Ana Sayfaya Git