Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? 6 7 Haziran tedbirli sokağa çıkma yasağı

Bu hafta sokağa çıkma yasağı olacak mı sorusu gün gün merak edilirken, hafta sonuna yani 6 - 7 Haziran'a denk gelen hafta sonu yasağı olacak mı sorusunun cevabı da merakla bekleniyor. Gün gün koronavirüsün sonuna yaklaştığımız şu günlerde Mart ayından beri uygulanan sıkı tedbirler, sokağa çıkma kısıtlamaları, mekanları kapatılması 1 Haziran itibari ile normalleşme sürecine girmiş bulunmakta iken, herhafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı ile alakalı gözler bakanlıkta iken, Sağlık Bakanı bu akşam yaptığı açıklama da bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı lacak mı sorusunun da cevabını verdi.

Haberler 04.06.2020 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bu hafta sokaa çkma yasa olacak m sorusu gün gün merak edilirken, hafta sonuna yani 6 - 7 Hazirana denk gelen hafta sonu yasa olacak m sorusunun cevab da merakla bekleniyor. Gün gün koronavirüsün sonuna yaklatmz u günlerde Mart ayndan beri uygulanan sk tedbirler, sokaa çkma kstlamalar, mekanlar kapatlmas 1 Haziran itibari ile normalleme sürecine girmi bulunmakta iken, herhafta sonu uygulanan sokaa çkma yasa ile alakal gözler bakanlkta iken, Salk Bakan bu akam yapt açklama da bu hafta sonu sokaa çkma yasa lacak m sorusunun da cevabn verdi. Tedbirli normal yaama döndüümüz u günlerde vaka says, ölü says gün azalrken, test saysndaki art da herkesi mutlu etmekte. 3 Haziran koronavirüs vaka saysnda artan test saysna nazaran belli bir azalma yaand gözler önüne serilirken ite Salk Bakan Fahrettin Kocann bu hafta sokaa çkma yasa olacak m eklinde sorulan sorunu cevab da haberimizde.

Salk Bakan Fahrettin Koca bugün gerçekletirilen Bilim Kurulu Toplants sonras önemli açklamalarda bulundu. Kendisine iletine hafta sonu sokaa çkma kstlamas devam edecek mi sorusuna henüz bir karar alnmad cevabn veren Koca, kstlamalarn Kovid-19 vakalarna göre il baznda uygulanabileceini söyledi.

Koca, açklamasnda, Tedbirlere uymak eitim artlarnn normallemesi anlamna geliyor. Yeni takvim baladnda örencilere güvenli artlar hazrlam olmalyz. dedi.

1 Hazirandan itibaren tedbirlere uyulmazsa, hastaln daha fazla yaylma imkanna kavuaca açktr. ifadelerini kullanan Koca, Maske yüzde yüz olmasa da uyum gösterilen bir tedbirdir. Bu tedbiri ihmal eden veya maskesini kuralna uygun ekilde takmayan vatandalarmzdan ricam, konunun ciddiyetini hatrlamalardr. eklinde konutu.

Koca, Normalleme süreci eski alkanlklarmza dönü deildir. Tedbirlere uymazsak baa dönebiliriz. ifadelerini kulland.

KNC DALGA BEKLEMYORUZ

Maske ve 1,5 metre mesafe, birlikte uyulmas gereken tedbirlerdir. kisinden biri tek bana koruyucu olmayabilir. uyarsnda bulunan Koca, Mevcut artlarda sizlerin, salgn ve tedbirler konusundaki ferasetini de dayanak kabul ederek diyebiliriz ki ikinci dalga beklemiyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git