“Bu kez darbeler ezanı değil ezanlar darbeyi susturdu”

15 Temmuz darbe girişimi esnasında okunan ezan ve salaların önemine değinen Diyarbakır İl Müftüsü Karabayır “Bu kez darbeler ezanı değil, ezanlar darbeyi susturdu.” dedi.

Haberler 16.07.2018 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr l Müftüsü Yavuz Selim Karabayr, Bugüne kadar aziz vatanmzda ezan susturmak isteyen birileri, ezana darbe yapmak istemilerdir. Ancak bu sefer ezan, bu darbelere darbe yapm ve onlar susturmutur. ifadelerini kulland.

15 Temmuz darbe giriimi esnasnda okunan ezan ve salalarn önemine deinen Diyarbakr l Müftüsü Karabayr Bu kez darbeler ezan deil, ezanlar darbeyi susturdu. dedi.

Ezan dinimizin özeti ve hakikatini ilan eden manevi bir davettir. diyen Karabayr Rabbimizin hakikate, tevhide davetidir. Bu vesile ile ezan tarih boyunca slam dünyasnn iar olmutur. Ezan mübarek bir davet unsurudur. Bu vesile ile ezanlar bizim için mühimdir. Ezanlar slam, Hazreti Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) ve Onun getirmi olduu davay ve Kuran temsil eder. eklinde konutu.

Müslümanlarn vazifesi, ezann daimi olarak okunmasn salamalardr

Ezann susturulmasnn slam ve Müslümanlar için kabul edilebilir bir durum olmadn belirten Karbayr Müslümanlarn vazifesi, ezann daimi olarak okunmasn salamalardr. Bu uurda da her türlü fedakrla slam ümmeti razdr. Dolaysyla ezann okunduu her yer orann Müslüman beldesi olduunu ifade eder. Orada yaayan insanlarn emin olduunu ifade eder. Ezan o beldenin, slamn, dinin, Kurann yaand ve namusun korunduu bir vatan olduunun ilandr. Bu vesileyle tarihte olduu gibi bugün de ezann okunmas son derece mühimdir. diye konutu.

Bu kez darbeler ezan deil ezanlar darbeyi susturdu

Bundan 2 yl önce yaam olduumuz darbe giriimini susturan, durduran ezanlarmz ve salalarmz olmutur. diyen Karabayr Belki bugüne kadar bu aziz vatanmzda ezan susturmak isteyen birileri ezana darbe yapmak istemilerdir. Ancak bu sefer ezan bu darbelere darbe yapm ve onlar susturmutur. O gün belki de Türk ve slam tarihi içerisinde yaplmak istenen çok mühim bir hadise vard. Bu vatanda yaayan Müslümanlara yönelik bir kalkma hareketi gerçekletirildi. O gün ezanlar ve salalar vesilesiyle, imanndan ald güç ile devletini, vatann korumak üzere sokaklara çkan ve darbecilere kar yürekleriyle, imanlaryla kar duran aziz milletimiz, ezanlar ve salalar vesilesiyle kendine gelmi ve davasn hatrlam, vatanna ve manevi deerlerine sahip çkmtr. ifadelerini kulland.

Bu gece bütün camilerimizde sala okunacak

Karabayr son olarak unlar söyledi:

Biz ahit olduk ki salalar bundan 2 yl önce, 15 Temmuz gecesi aziz vatanmzn insanlarna kim olduklarn hatrlatm ve bu memleketin aziz insanlar da kendilerine layk olan yapmlardr. Darbeye ezan ile darbe yapmlardr. Bu vesileyle bu gece de nasip olursa 2 yl önce yaanan hadisenin hatrlarda kalmas ve ehemmiyetinin gönüllere nakolmas için saat 00.15te bütün camilerimizde ayn ekilde sala okunacaktr.

Ana Sayfaya Git