Bu kez istediği alakayı görmedi

ABD Adana Konsolosu, vali ve belediye başkanlarıyla görüşemediğini itiraf etti.

Haberler 02.03.2017 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güneydou gezisi snras bölge özellikle iddet ve terörün trman göstermesi nedeniyle sürekli dikkatleri çeken ABDnin Adana konsolaslar, bu kez ilgi görmedi. Adanann yeni ABD Konsolosu Linda Stuart Spechtn bölge gezisinde Vali ve Belediyele bakanlar tarafndan itibar edilmedi.

Specht, temaslarda bulunmak üzere geldii dün geldii Diyarbakrda Güneydou Gazeteciler Cemiyetinde gazetecilerle bir araya geldi. Görüme öncesi ksa bir açklamada bulunan ABDli Konsolos Specht, Austos 2016dan beri Diyarbakra ilk ziyaretini gerçekletirdiini, Adanadaki Konsoloslukta Güneydou Anadolunun çeitli bölgelerini ziyaret ederek yetkililer ve vatandalardan son gelimeleri duymak ve ABD ile Türkiye arasndaki ilikiyi etkileyen konular hakkndaki görülerini örenmenin kendileri için önemli olduunu iddia etti.

KONSOLOSA LG GÖSTERLMED

Gaziantep, anlurfa ve Diyarbakr kapsayan bir seyahate çktn söyleyen ABD Adana Konsolosu Linda Stuart Specht, Bu seyahatte, politik gelimeler hakkndaki görülerini anlamak için politik parti temsilcileriyle görütük Ayn zamanda, bölgedeki ekonomik durumu örenmek için meslek kurulularyla da görütük. Ve programlar ilginç olan ve birlikte insanlar aras ilikileri gelitirmek için çaltmz mültecilere destek olan organizasyonlar, okullar ve avukat gruplar gibi sivil toplum örgütleriyle görütük. Valiler ve dier hükümet yetkilileriyle de toplantlar ayarladk, ancak onlar bu toplantlara katlamadlar diye konutu.

VALLER VE BELEDYE BAKANLARI GÖRÜMED

Daha önce bölge gezilerinde ziyaret ettikleri illerin vali ve belediye bakanlar ile de görümeler gerçekletiren ABD Adana Konsolosunun bu ziyaretler kapsamnda Diyarbakr, anlurfa ve Gaziantepin vali ve belediye bakanlar ile görümeler ayarland ancak bu görümelerin son anda iptal edildii örenildi.

Ana Sayfaya Git