Bu Manzaramızı Dünya Görsün!

Akgönül, "Bu manzaranın tüm dünya tarafından görülmesini istiyoruz. Peygamberden kopuk bir hayat olamaz"

Haberler 01.05.2017 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Kutlu Doum Haftas dolaysyla Peygamber Sevdallar Platformunca Hak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed konulu etkinlik gerçekletirildi.

HÜDA PAR Genel Bakan Zekerekiya Yapcolu ve Genel Bakan yardmclar da olmak üzere dier siyasi parti temsilcileri, Aratrmac Yazar Mehmet Ali Altnda, STK yetkilileri, lim, aydn, yazar, kanaat önderinden birçok kii Diyarbakr Kutlu Doum etkinliine itirak etti.

Siyer Aratrmalar Vakf Bakan Muhammed Emin Yldrm Diyarbakrn iman ve slam ehri olduunu söyledi. Burada sadece peygamberin doum gününü ihya etmek için bulunduklarna iaret eden Yldrm, öyle konutu: u anda Msr zindanlarnda bulunan mazlumlarn yüreklerine su serptiniz, Filistin sokaklarndaki mazlumlar güldürdünüz. Suriyede, Halepte evleri viran olmu o insanlara sahipsiz olmadklarn en gür sedayla duyurdunuz. Daha dün Surda yklm evleri yürekleri mahsun olmulara, Sahipsiz deilsiniz, sizin elinizden tutan peygamber sevdallar var dediniz.

ADALETSZ, ZULÜMLER KOL GEZYOR

Adaletsiz, zulümlerin kol gezdii bir dönemde yaanldn ifade eden Yldrm, sözlerini öyle sürdürdü: Dünyaya birileri eer adalet getirecekse bu ne ABD, Rusya, srail, Avrupa ne de BM olacak. Bir tek güç getirecek o da Müslümanlar olacak. Buna kesinlikle inann ve bunun için gayret edin. nallah Diyarbakrda, Batmanda Mardinde, rnakta üretilen bu peygamber sevgisi sadece cihana yaylmakla kalmayacak, adaleti, hakkaniyeti, ehadeti ve sevday da yayacak.

6-7 Ekimde kurban eti datrken PKKl teröristlerce katledilen Yasin Börü ve arkadalarn hatrlatan Yldrm, Yasin, sen elindeki o kurban etini mazlumlara götürmek için seferber oldun ama o mazlumlara eti ulatramadn. Allahn huzuruna boynu bükük bir biçimde gittin. Boynun bükük olmasn ey yiit delikanl, bak ektiin tohumlar meyveye durdu. Diyarbakr meydan çiçekler açt. O çiçekler bambaka bir noktaya gelecek ve bütün çorak topraklar Allahn izniyle yeertecek. eklinde konutu.

PEYGAMBERDEN KOPUK HAYAT OLMAZ

Peygamber Sevdallar Platformu Bakan Adnan Akgönül de etkinlie vatandalarn youn bir katlm gösterdiini söyledi. Program için aylardr hazrlk yaptklarn vurgulayan Akgönül, öyle devam etti: Vatandalar konu peygamber olunca kaytsz kalmad ve alana akn etti. Hazreti Muhammedin doumu bizleri tekrardan bir araya getirdi. Bu manzarann tüm dünya tarafndan görülmesini istiyoruz. Peygamberden kopuk bir hayat olamaz. Peygamberin sevgi ve muhabbeti mutlaka gönüllere yerlemelidir. O sevgi ve muhabbet gönüllere yerletiinde insanlar dünya ve ahiret saadetine kavuacaktr.

PROBLEMLER HASTALIKTIR

Cokulu kitleye Kürtçe olarak hitap eden ttihadul Ulema Genel Bakan Yardmcs Mehmet Beir imek, slam leminin içinde bulunduu sorun ve problemleri hastalk olarak nitelendirerek, hak ve adaletin ancak peygamberlerle ve vahiyle yerine gelebileceini söyledi. imek, Bizler öncelikle kendimizden balayacaz. Bugün bizler bu halden kurtulmak istemezsek Allah bizi bu halden kurtarmaz. Bizler inanmalyz ki kurtulu Kuran ve Peygamberdedir. Bizler de Peygamberin sahabeleri gibi birlik olacaz, karde olacaz. Resulullahn bize emanet brakt Kuran ve sünnete sarlacaz. Bizlerden her biri kalbimizde Allah ve Resulünün sevgisini tayacaz. Bizler bu halden kurtulmay istediimiz gün kurtulacaz. Hak, adalet, efkat ve merhamet aramzda yaylacaktr. dedi.

Ana Sayfaya Git