Bu markette para geçmiyor

Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde kurulan 'Sosyal Market'ten 5 ayda öğrenci, yetim ve kimsesiz çocukların da aralarında bulunduğu 10 bin kişiye giyim ve ayakkabı yardımı gerçekleştirildi.

Haberler 08.10.2017 - 11:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman Valilii Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf bünyesinde kurulan, Sosyal market, yardma muhtaç ailelerin giyim ihtiyaçlarn gidermeye devam ediyor. Vakfa kaytl olan 1500 aileden toplam 10 bin kiinin söz konusu marketten yararlandn söyleyen Vakf Müdürü Beir Arslan, Aileler izdiham olmadan marketimizden ihtiyacn karlayabiliyor dedi. 5 aylk sürede 65 bin adet giyim malzemesi ile ayakkabnn datldn söyleyen Arslan, Bugüne dek deeri 1.5 milyon liralk giyim eyas datld. 10 Gruptan oluan vakf elemanlarnn, maddi durumlar yetersiz olan kent merkezindeki aileleri tespit ettikten sonra giyim-ayakkab yardm almak için minibüslerle markete getiriyor. Kimseyi rencide etmeden yardmlar gerçek dar gelirlilere ulatran bölgedeki belki de tek sosyal marketiz. Sistemimiz üzerinden gelir düzeyi olmayan aileler buradan ihtiyaçlarn rahatlkla karlayabiliyorlar dedi.

PARA GEçMYOR

Vali Ahmet Deniz ve Vali Yardmcs Serap Özmen çetinin destekleriyle Sosyal Marketin dar gelirliler ile Suriyeli snmaclarn da giyim ve ayakkab yardmndan yararlandn ifade eden Arslan, öyle devam etti:

Okullar açlnca liselerdeki örencilerin de ihtiyaçlarn karlamaya baladk. Sadece Batmandaki dar gelirliler deil snmaclar da giyim ihtiyaçlarn marketimizden karlyor. Batmandaki baz tekstil firmalarnn balaryla bugüne kadar dattmz 65 bin adet üründen 500 örenci de giyim ihtiyaçlarn karlad. Örencileri okullardan alp markete getiriyoruz. Market 3 gün süreyle mahallelere, iki gün köylere ve bir gün de örencilere hizmet veriyor. Batmandaki marketler arasnda parann geçmedii tek marketin Sosyal Markettir. Yoksulluun olmad bir Batman için çalyoruz. Marketimizde erkek, kadn ve çocuk reyonlar var. u anda stoklarmzda 80 bini akn giyim malzemesi mevcut. Havalar soudukça giyim yardmna yöneleceiz. u ana dek piyasa deeri 1.5 Milyon lira yardm gerçekletirdik. Maazamzdaki kaliteli ürünleri görenler satn almak istiyor. Burada para geçmez dediimizde tebessüm edip, maazadan ayrlanlar var.

Ana Sayfaya Git