Bu okulun yolu düz gitmiyor

Diyarbakır’ın Ergani ilçesine bağlı Alitaş köyü Şengalek mezrasında okuyan öğrenciler, yeni eğitim-öğretim yılına buruk başladı. Alitaş Ortaokuluna 5 kilometre uzaklıktaki mezraya, yolunun bozuk olması nedeniyle gelmeyen servisler yüzünden çocuklar 1,5 saat yürümek zorunda kalıyor. Öğrenciler ve veliler yolun yapılmasını istiyor.

Haberler 19.09.2017 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni eitim-öretim ylnn balamasyla birlikte çou yerde örenciler okul sevinci yaarken, Ergani ilçesine bal Alita köyü engalek mezrasndaki örenciler mutsuz. Alita Ortaokuluna 5 kilometre mesafede bulunan mezrann yolu bozuk olduu için okul servisleri mezraya gelip örencileri almyor. Örenciler de okula ulaabilmek için 1,5 saat yol yürüyor. Özellikle kn çok zorluk çektiklerini ve çou zaman okula gidemediklerini belirten örenciler, yolun yaplmasn istiyor. Veliler ise yolun uzun zamandr böyle olduunu ifade ederek, yetkililerden bu soruna çözüm bulmasn talep etti.

1,5 SAAT YÜRÜYORLAR

engalek mezrasnda ikamet eden Fesih Talay, yol bozuk olduu için servislerin gelmediini dile getirerek, çocuklar madur. Her yere bavurduk. Elimizden bir ey gelmiyor. çevre köylere servis gidiyor ama yol bu ekil olduu için gelmiyorlar. Okul buradan 5 kilometre uzakta. Servis gelse çocuklar 15 dakika içerisinde okula gidiyor. Yürüyerek 1,5 saatte gidiyorlar. 30 civar örencimiz var. çevre ilçelerde okuyanlar da var. Okul açld ama bu çocuklar okul sevincini yaayamyor. Nedeni de bu yol dedi.

Hç MUTLU DELM

çou zaman okula yürüyerek gidip geldiklerini aktaran 5nci snf örencisi Rojbin Talay, Amcamlar olmad zaman yürüyerek gidip geliyoruz. Mecbur kalyoruz yürümeye. Kar, dolu, yamur yad zaman okula gidemiyoruz. Yazn da çok zor, terleyip gidiyoruz. Su götürüyoruz. Onlar da bitiyor. Hiç mutlu deilim. çok mutsuzuz diye konutu.

6nc snf örencisi Mehmet Emin Talay, Bazen amcalarmzn arabasyla bazen de yürüyerek gidiyoruz. Okullar açld ama kötü hissediyorum ifadelerinde bulundu.

Köyün imam Mehmet çelik, çocuklarn maduriyetini anlatarak, Yolu görüyorsunuz. Kn çocuklar için biraz daha zor olacak. Servis olmadndan çocuklar okula gidemiyor dedi.

Ana Sayfaya Git