"Bu ülke hepimizin gözünün nurudur"

AK Parti İstanbul Milletvekili Külünk "Tarih Türkiyesiz şekillenemez, dünya sistemi de Türkiye'siz şekillenemez.

Haberler 03.03.2017 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti stanbul Milletvekili Metin Külünk, Tarih Türkiyesiz ekillenemez, dünya sistemi de Türkiyesiz ekillenemez. Eer 15 Temmuzda baarl olsalard, bölgedeki Müslüman Kürtleri katledeceklerdi. FETÖ, PKK ve DEA üçlüsüyle birlikte bu corafyadaki toprana ve vatanna sadk Müslüman Kürtleri katledeceklerdi. O gecenin hedeflerinden biri Türkler ve Kürtleri birbirinden ayrp ülkeyi yaanmaz hale getirmekti. dedi.

Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekletirilen Tarihin öznesi olma yolunda Türkiye adl konferansa katlan Külünk bir konuma yapt. Türkiyenin merkez güç olmasnn yolunun Diyarbakr, Gaziantepi, stanbulla birlikte düünmekten geçtiini söyledi.

Birilerinin Diyarbakr stanbuldan koparabilir miyim hesabn yaptn ve bunlarn bouna uratklarn belirten Külünk unlar kaydetti:

Avrupa Birlii eer bir medeniyet ina etmek istiyorsa bu medeniyette küresellesin istiyorsa önce tek tipçi dayatmac finansal diktatörlüe dayal yaplarn çok uluslu, kültürlü ve dilli olmay hazmetsinler. Önce minare ve ezan hazmetsinler. Önce Avrupadaki Müslümanlarn varln bir hazmetsinler de ondan sonra Diyarbakr konumaya balasnlar.

Vatikann tarih boyunca hedefinin slam dünyasn sömürmek olduunu dile getiren Külünk, Biz Türkiye ve Diyarbakra Brüksel ve Washington üzerinden bakamayz. Biz Diyarbakra Kandilden de bakamayz. Biz Diyarbakra stanbuldan bakarz ve stanbula da Diyarbakrdan bakarz. Bu iki ehir birbirinden ayrlamayan iki ehirdir. diye konutu.

TÜRKYENN BÜTÜNLÜÜ

Bir daha ülkemizi çökertme rüyalar görmek mümkün deil. Biz o senaryolar çanakkalede ve Malazgirtte tarihin çöplüüne attk. çünkü Müslüman Kürt ve Türkler unu biliyorlar. Bu corafyada Türkler ve Kürtler slam ile Müslüman kimlii temelli Selahaddini Eyyübi ve Yavuz Han çizgisinde birbirleriyle varlklarn tahkim ettiklerinde bu corafyada bar düzeni kurulacaktr. diyen Külünk öyle devam etti:

Tarih Türkiyesiz ekillenemez, dünya sistemi de Türkiyesiz ekillenemez. Eer 15 Temmuzda baarl olsalard, bölgedeki Müslüman Kürtleri katledeceklerdi. FETÖ, PKK ve DEA üçlüsüyle birlikte bu corafyada ki toprana ve vatanna sadk Müslüman Kürtleri katledeceklerdi. O gecenin hedeflerinden biri Türkler ve Kürtleri birbirinden ayrp ülkeyi yaanmaz hale getirmekti.

Terör örgütü PKKnn emperyalistlerin uakln yaptn kaydeden Külünk, sen Diyarbakr Belediyesinin ihalelerini o terör örgütünün, Kandilin kurdurduu irketler üzerinden Diyarbakr halknn parasn gasp edeceksin. Ondan sonra küresel baronlarn emrinde Türkiyede çukur kazdracaksn ve Kürt halknn geleceini çukura düürmek isteyeceksin. Tutmad ve tutmayacak.

Diyarbakrn referandumda alnnn akyla çkacan aktaran Külünk, FETÖde, PKKda ve DEAda ayn adreslerin örgütleridir. Üçünün de vazifesi slam tasfiye etmek ve Türkiyeyi çökertmektir. Bu ülke hepimizin gözünün nurudur. Diyarbakr vatanseverliin adresi olan ehirdir. Diyarbakr halk bu topraklarda bayrann savunucusu olan ehirdir. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git