Bugün camiler kapalı tutulacak

Diyanet İşleri Başkanlığı: "Cuma günü ve kandil gecesi camiler kapalı tutulacak" İl müftülüklerine gönderilen yazıda cuma namazı için sela okunmayacağı belirtildi

Haberler 20.03.2020 - 11:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanlnca yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamnda yarn ve miraç kandilinin idrak edilecei cumartesi gecesi camilerin kapal tutulmas kararlatrld.

Diyanet leri Bakan Ali Erba imzasyla müftülüklere gönderilen yazda, insann can güvenliini salamann slamn ana gayelerinden biri olduu belirtildi.

Zarar önlemek, fayda salamaktan daha önemlidir kuralnn slam hukukunun temel ilkeleri arasnda bulunduu vurgulanan yazda, Kovid-19la ilgili tedbirler kapsamnda çeitli kararlar alnd hatrlatld.

Vatandalarn saln korumay, özellikle yallarn can güvenliini salamay hedefleyen ve muhtemel zararlar önlemeye yönelik olan bu kararlarn uygulanmasnn insani ve vicdani bir sorumluluk olduuna iaret edilen yazda, baz kiilerin, vatandalarn dini hassasiyetlerini istismar ettii ve camilerde alnan önlemleri zafiyete uratacak davranlar sergilediinin belirlendii bildirildi.

l müftülüklerine gönderilen yazda, unlar kaydedildi:

Ortaya çkabilecek olumsuzluklarn önüne geçmek maksadyla kamu kurum ve kurulular, Kuran kurslar ve yurtlarda bulunan mescitler de dahil olmak üzere cuma günü ve kandil gecesi camilerimiz kapal tutulacak ve cuma namaz için sela okunmayacaktr.

Ana Sayfaya Git