Bugün de yağış etkili olacak

Diyarbakır'da aniden bastıran dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Vatandaşlar korunmak için bina saçaklarına sığınırken, kısa süreli etkili olan yağış sonrası caddeler beyaza büründü. Muş'ta meydana gelen sel nedeniyle evlerinde mahsur kalanlar iş makinelerinin yardımıyla kurtarıldı. Batman'da ise kerpiç ev çöktü. Şans eseri ölen olmadı.

Haberler 18.03.2020 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda bulutlu hava ve imeklerden sonra iddetli dolu ve yamur ya balad. Dolu yana kaplan vatandalar uzun süre binalarn saçak altlarnda beklemek zorunda kalrken, baz vatandalar da araçlarna maddi zarar gelmemesi için kapal otoparklara çekti. Aniden bastran dolu ya caddeleri beyaza bürüdü.

BÖLGEY ETKS ALTINA ALDI

Meteoroloji Genel Müdürlüü, dün Dou ve Güneydou Anadolu Bölgesinde kuvvetli ya uyarsnda bulunmutu. Meteoroloji Genel Müdürlüünden yaplan açklamada, sal ve çaramba günleri, Dou ve Güneydou Anadolu Bölgesinin birçok bölgesinde kuvvetli yan etkisini gösterecei belirtildi.

METEROLOJDEN SEL UYARISI

Açklamada, Yaplan son deerlendirmelere göre, Sal ve çaramba günü Güneydou Anadolu ile Dou Anadolunun güneyinde çok kuvvetli, yer yer iddetli saanak ya, rakm bin 500 metre ve üzeri yerlerde ise karla kark yamur ve kar ya beklendiinden sel, su baskn ve ulamda aksamalar gibi olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmaldr ifadelerine yer verilmiti.

DOU BÖLGESNDE ETKS

Meteoroloji Genel Müdürlüünden yaplan açklamaya göre, yarn Marmarann dousu, Bat Akdenizin iç kesimleri, Dou Akdeniz, ç Anadolu, Karadeniz, Dou ve Güneydou Anadolu ile Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde ya tahmin ediliyor.

Yalarn, Marmarann kuzeydousu, Dou Akdeniz, Karadeniz kylaryla Güneydou Anadoluda yamur ve saanak, ya alan dier yerlerde karla kark yamur ve kar eklinde olmas öngörülüyor.

Dou Anadolunun güneydousu, Güneydou Anadolunun dousu ile Elaz, Tunceli, Bingöl, Mu ve anlurfa çevrelerindeki yalarn kuvvetli görülmesi bekleniyor.

Rüzgarn, Marmarann güneybats, Orta Akdenizin iç kesimleri ile ç Anadolunun güneyinde kuzey ve kuzeydou yönlerden, Dou Anadolunun güneydousunda güney ve güneydou yönlerden kuvvetli ve yer yer frtna eklinde esecei tahmin ediliyor.

BATMANDA KERPç EV çÖKTÜ

Öte yandan, Batmanda kerpiç evin bir bölümü çöktü. luh Mahallesi 621. Sokakta Abdusselam Sincara (57) ait kerpiç evin yatak odasnn duvar yamurun etkisiyle ykld. O srada evde bulunan 3 çocuk yara almadan kurtuldu. Sincar, iki gündür yaan yamurdan dolay duvarn ykldn belirterek, evinde hasar olutuunu söyledi.

MAHSUR KALANLAR KURTARILDI

Buarada. Muta meydana gelen sel nedeniyle evlerinde mahsur kalanlar i makinelerinin yardmyla kurtarld.

Kentte önceki akamdan bu yana etkili olan saanak, merkeze 29 kilometre mesafedeki Yoncalöz köyünde sele dönütü.

Köyden geçen derenin tamas sonucu 30 evi su basarken, vatandalar evlerinde mahsur kald.

Durumun haber verilmesi üzerine köye gelen l Özel daresi ve Devlet Su leri ekipleri, i makineleriyle mahsur kalanlar güvenli bölgeye götürdü.

Yoncalöz Köyü Muhtar Ramazan Balkaya, gazetecilere, dün akamdan bu yana etkili olan ya nedeniyle 30 hanenin ve ahrlarn su altnda kaldn söyledi.

Köyde büyük zararn yaandn belirten Balkaya, Ahrlarda kalan hayvanlar çkardk. Vatandamz madur. Yetkililerden bize destek olmalarn istiyoruz. Evler, ahrlar, samanlar zarar gördü. ifadesini kulland.

Evinden i makinesi yardmyla çkarlanlardan Kerem Suba ise Dünden bu yana ya devam ediyor. Sel nedeniyle evde mahsur kaldk. Kepçe yardmyla çkardlar. dedi.

Ana Sayfaya Git