Bugün Miraç Kandili

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in(S.A.V) Allahü teâlâ'nın huzuruna yükseldiği gün olarak kabul edilen Miraç Kandili, bugün idrak edilecek.

Haberler 13.04.2018 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

slam aleminde Allaha yükseli ve arnma olarak kabul edilen Miraç Kandili, bugün idrak edilecek.

SEMAYA YÜKSEL

Miraç Kandili, 19 Martta balayan üç aylarn ilki recep aynn 27nci gecesine denk geliyor. slam inancna göre, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (S.A.V), Miraç gecesi, Allahü telnn daveti üzerine Cebrail Aleyhisselamn rehberliinde Mescid-i Haramdan Mescid-i Aksaya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldi. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammedin (S.A.V), bu yolculuunda, Burak adl binekle seyahat ettii ifade edilir.

BEVAKT NAMAZ FARZ

Be vakit namaz miraç gecesinde farz klnd, Allaha irk komayanlarn cennete girecei müjdesi verildi ve Miraç gecesinde Amenerrasulü diye balayan Bakara Suresinin son iki ayeti indirildi. Ayrca bu gece Allahü tel , Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammede insann yaama hakkn, eref ve haysiyetini korumay, toplumun huzur ve güvenini salamay amaçlayan on iki emir vahyetti.

DYARBAKIRDA ETKNLK

Diyarbakrda l ve lçe Müftülükleri Miraç Kandili nedeniyle kendi bölgelerinde çeitli etkinlikler organize edecek. Sur ilçesindeki Tarihi Ulu Camii ve Hazreti Süleyman Camii, Kayapnar ilçesinde ise Bediiüzaman, Cebeli Nur, mam afii Caminde, Yeniehir ilçesinde de Ofis, Berat ve Abdulcelil camilerinde, Balar ilçesinde ise Muhmadiye ve efif Efendi ile Kaynartepe Camiide mevlid-i erif okutulacak.

Ana Sayfaya Git