Buluttekin tutuklandı

İçişleri Bakanlığınca görevden alınan Diyarbakır'ın merkez Sur Belediyesi eski Başkanı HDP'li Filiz Buluttekin, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haberler 24.12.2019 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda terör soruturmas kapsamnda gözaltna alnan, çileri Bakanlnca görevden alnan Sur Belediye Bakan Filiz Buluttekin, silahl terör örgütüne üye olmak suçundan tutukland

ADLYEYE SEVK EDLDLER

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca yürütülen terör soruturmalar kapsamnda polis tarafndan 20 Aralkta düzenlenen operasyonda gözaltna alnan Buluttekin ile 2 belediye meclis üyesi, emniyetteki ilemlerinin tamamlanmasnn ardndan adliyeye sevk edildi. Savclktaki sorgularnn ardndan mahkemeye çkarlan üphelilerden Buluttekin ve belediye meclis üyesi Cemal Özdemir, silahl terör örgütüne üye olmak suçundan tutukland. Belediye meclis üyesi Y.E. ise adli kontrol kararyla serbest brakld.

BULUTTEKNE TUTUKLAMA

Buluttekin hakkndaki silahl terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandas yapmak ile Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, hükümeti ve devletin yarg organlarn alenen aalamak suçlarndan balatlan soruturmalar ise devam ediyor.

Buluttekine daha önce 11. Ar Ceza Mahkemesince, bir konumasna ilikin, terör örgütü propagandas yapmak suçundan 10 ay hapis cezas verilmiti.

EREN BÜLBÜL OLAYI

Buluttekinin, Trabzonun Maçka ilçesinde 15 yandaki Eren Bülbülü ehit eden teröristlerden krmz kategoride yer alan PKKnn sözde Karadeniz bölge sorumlusu Zeynel kod adl Mehmet Yakrn Balar ilçesinde Yeniköy Mezarlndaki cenazesine katld tespit edilmi, hakknda yürütülen soruturmalarda, Buluttekinin 17 Martta Tekirda F Tipi Kapal Cezaevinde terör suçundan hükümlü, intihar ederek yaamna son veren Zülküf Gezenin taziyesine, 4 Aralk 2017de de güvenlik güçlerince yürütülen operasyonda Bingöl krsalnda etkisiz hale getirilen terörist Hamdusena Atalann cenazesine de katld belirlenmiti.

Buluttekin ayrca, terör örgütü propagandasna dönüen eylemlere katlmak, teröristlerden talimat almak, KHK kapsamnda kapatlan dernee üye olmakla suçlanyordu.

ADLYE ÖNÜNDE GERGNLK

Öte yandan, Adliyedeki ifade ilemlerini takip eden Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) E Genel Bakan Saliha Aydeniz, HDP Diyarbakr l Bakan Zeyat Ceylan, Sur Belediyesi meclis üyeleri ve HDPli yöneticiler, adliye önünde tutuklamalara ilikin açklama yapmak istedi.

Polis, valilik yasan gerekçe göstererek ald tedbirleri bir grup HDPli, zlgt çekip alk tutarak eylem yapmak istedi. Gruptan DBP E Genel Bakan Saliha Aydeniz, açklama yapt. Aydeniz, Sur Belediye Ebakanmz Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir günlerce gözaltnda kald. Gözaltna aln eklini zaten herkes biliyor. 10 yandaki çocuun bana silah dayayarak gözaltna alnmas, bu ülkede hukukun ve adaletin ne denli ayaklar altna alndnn bir göstergesidir dedi. Bahaneler uydurularak gözalt ve tutuklamalarn yapldn öne süren Aydeniz, Bizde bu ülkenin demokrasisi için, bu ülkenin gelecei için mücadele edeceiz. Bu iktidar, Türkiyenin geleceini batakla sürükletmedir iddiasnda bulundu. Aydenizin konumasnn ardndan grup adliye önünden ayrld.

Ana Sayfaya Git