Buluttekin'e operasyon!

Merkez Sur Belediye Başkanı HDp'li Buluttekin, üç meclis üyesiyle birlikte "terör soruşturması" kapsamında gözaltına alındı. Buluttekin'in yerine Sur Kaymakamı Çiftçi'nin kayyum olarak atanması bekleniyor.

Haberler 21.12.2019 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPli Sur Belediye Bakan Filiz Buluttekin, Yardmcs Cemal Özdemir ile iki HDPli belediye meclis üyesi, terör soruturmas kapsamnda gözaltna alnd.

SUR BELEDYESNE OPERASYON

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca yürütülen farkl terör soruturmalar kapsamnda l Emniyet Müdürlüü ekiplerince Sur Belediyesi binasna ve Sur Belediyesi Bakan Filiz Buluttekinin evine yönelik operasyon gerçekletirildi. Polislerin zrhl araçlar ve bariyerlerle ablukaya ald binada arama sürerken, HDPli Sur Belediye Bakan Filiz Buluttekin ve Belediye Meclis Üyesi Ylmaz Ekenin evlerinde sabah saatlerinde arama yapld. Evlerde yaplan aramalar sonucu Buluttekin ve Eken gözaltna alnd. Sur Belediyesi Bakan Yardmcs Cemal Özdemirin de evinde de arama yapld. Özdemir akam saatlerinde gözaltna alnarak, l Emniyet Müdürlüüne götürüldü.

TOSUN VE MECLS ÜYELER

Buarada, EMniyetin Belediyedeki ilemleri srasnda, HDP Diyarbakr Milletvekili Remziye Tosun, belediye meclis üyeleri belediye önünde topland. Belediyeye personelleri, kimlik kontrolünün ardndan binaya alnrken, çalanlarn dnda kimsenin binaya alnmasna izin verilmedi. Belediye binasna gitmek isteyen HDPli vekil Remziye Tosun, meclis üyeleri ile polisler arasnda arbede yaand.

BULUTTEKN HAKKINDAK SORUTURMA

Buluttekinle ilgili yürütülen soruturmayla ilgili anadolu ajansnn servis ettii habere göre, Buluttekin hakknda silahl terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandas yapmak ile Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, hükümeti ve devletin yarg organlarn alenen aalamak suçlarndan balatlan soruturmalar devam ediyor.

Buluttekine daha önce 11. Ar Ceza Mahkemesince, HDP l Bakanl binasndaki bir konumasna ilikin, terör örgütü propagandas yapmak suçundan 10 ay hapis cezas verilmiti.

EREN BÜLBÜLÜ EHT EDEN PKKLI

Buluttekinin, Trabzonun Maçka ilçesinde 15 yandaki Eren Bülbülü ehit eden teröristlerden krmz kategoride yer alan PKKnn sözde Karadeniz bölge sorumlusu Zeynel kod adl Mehmet Yakrn Balar ilçesinde Yeniköy Mezarlndaki cenazesine katld tespit edildi.

Hakknda yürütülen soruturmalarda, Buluttekinin 17 Martta Tekirda F Tipi Kapal Cezaevinde terör suçundan hükümlü, intihar ederek yaamna son veren Zülküf Gezenin taziyesine katld tespit edildi.

Buluttekinin 4 Aralk 2017de de güvenlik güçlerince yürütülen operasyonda Bingöl krsalnda etkisiz hale getirilen terörist Hamdusena Atalann cenazesine de katld örenildi.

Krsalda etkisiz hale getirilen teröristler için düzenlenen mevlit programna katld belirlenen Buluttekin, teröristleri sahiplenmek ve onlar desteklemekle de suçlanyor.

Buluttekinin terör soruturmalar kapsamnda görevden alnan ve gözaltna alndktan sonra tutuklanan eski Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Adnan Selçuk Mzraklnn yerine görevlendirme yaplmasna ilikin yasa d sloganlarn atld etkinlie katld tespit edildi.

Soruturmada gizli tank Firar, Buluttekinin Abdullah Öcalann talimatlar dorultusunda terör örgütünün çat yaplanmas olan KCKda kadn yaplanmasnn uzants olan TJAda faaliyet yürüttüünü ileri sürdü.

PKKLILARDAN TALMAT ALDII

Gizli tank Firar, HDP Diyarbakr l Bakan görevini yürüttüü dönemde Bulettekinin partide kadnlarn yapaca eylem ve etkinliklere ilikin terörist Berivan Elterden talimat aldn, KCKda kadro olarak faaliyet yürüten kiilerden de ald talimatlar yerine getirdiini iddia etti.

Buluttekinin Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) terör örgütleriyle iltisak olduu gerekçesiyle kapatlan Özgür Kadn Kongresine de üye olduu belirlendi.

9 Ekim 2018de Buluttekin, merkez Yeniehir ilçesi Ofis semtinde HDP milletvekillerinin il ve ilçe yöneticilerinin katlmyla teröristba Öcalan ile ilgili düzenlenen basn açklamasna katld.

4 Nisanda HDP l Bakanl binas konferans salonunda belediye bakanlarnn katlmyla gerçekletirilen etkinliin, güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilen PKKl teröristler için sayg duruunda bulunularak, slogan atlarak, terör örgütü propagandasna dönütüü ve Buluttekinin de bu etkinlikte yer ald tespit edildi.

Ayrca Buluttekinin farkl tarihlerde PKK güdümünde yayn yapan basn-yayn kurulularndaki çarlara uyarak, terör örgütü propagandasna dönüen birçok eylem ve etkinliklere katld belirlendi.

Ana Sayfaya Git