Buluttekin'in tahliyesine karar

HDP'li eski Sur Belediye Başkanı Filiz Buluttekin hakkındaki dava

Haberler 18.06.2020 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda terör soruturmas kapsamnda tutuklanan ve çileri Bakanlnca görevden alnan HDPli eski Sur Belediye Bakan Filiz Buluttekinin, silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 15 yla kadar hapis cezas istemiyle yargland davada tahliyesine karar verildi.

Diyarbakr 11. Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumaya, Buluttekin, Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) üzerinden katld.

Cumhuriyet savcs hazrlad mütalaasnda, suçun vasf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, üzerine atl suç için kanunda öngörülen cezann alt ve üst snrn dikkate alarak sann tutukluluk halinin devam yönünde görü bildirdi.

Savunmasnda üzerine atlan suçlamalar reddeden Buluttekin, Cenazelere dini vecibeleri yerine getirmek için katldm. HDPnin ald kararlar ve talimatlara uyarak bu ekilde hareket ederek, yasal olarak katlm saladm. Bu nedenle tahliyeme karar verilmesini talep ediyorum. dedi.

Sank avukatlar da müvekkillerinin suçsuz olduunu öne sürerek, tahliyesi yönünde karar verilmesini talep etti.

Mahkeme, delillerin önemli ölçüde toplanmas, tutuklulukta geçirdii süre, gelinen kovuturma aamasnda sann kaçma, gizlenme, delilleri karartmas ve somut olgularn bulunmay konularn dikkate alarak, Buluttekinin yurt d çk yasa adli kontrol hükümlerince tahliyesine karar verdi.

EREN BÜLBÜLÜ EHT EDEN TERÖRSTN CENAZESNE KATILDII BELRLENMT

Buluttekinin, Trabzonun Maçka ilçesinde 15 yandaki Eren Bülbülü ehit eden teröristlerden krmz kategoride yer alan PKKnn sözde Karadeniz bölge sorumlusu Zeynel kod adl Mehmet Yakrn Diyarbakrn Balar ilçesinde Yeniköy Mezarlndaki cenazesi, hakknda yürütülen soruturmalarda da 17 Martta Tekirda F Tipi Kapal Cezaevinde terör suçundan hükümlü, intihar ederek yaamna son veren Zülküf Gezenin taziyesi, 4 Aralk 2017de de güvenlik güçlerince yürütülen operasyonda Bingöl krsalnda etkisiz hale getirilen terörist Hamdusena Atalann cenazesine katld belirlenmiti.

STENLEN CEZA

ddianamede, Buluttekin hakknda silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 7 yl 6 aydan 15 yla kadar hapis cezas istenerek, mahkumiyeti halinde TCKnin 53/1 maddesinde görülen hak yoksunluklarna hükmedilmesi talep ediliyor.

Ana Sayfaya Git