Burseya Ele Geçirildi

Afrin'in stratejik önemdeki Burseya Dağı TSK ve ÖSO tarafından ele geçirildi. Gece havadan ve karadan başlatılan taarruz sonucu terör mevzileri yerle bir edildi. Yoğun çatışmaların ardından teröristlerin birçoğu etkisiz hala getirildi. Afrin için kritik öneme sahip olan dağ, dün öğleden sonra ele geçirildi. Dağa çıkan ÖSO mensupları, en yüksek noktaya kırmızı flama taktı.

Haberler 29.01.2018 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetleri snr güvenliinin salanmas ve Afrindeki terör tehdidinin sonlandrlmas için Zeytin Dal Harekat kapsamnda Afrinin batsndaki Cinderes ile dousundaki Azez bölgesinden terör unsurlarnn bulunduu alanlara operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamnda geçen pazartesi günü Burseya Da bölgesinin ele geçirilmesi için TSK ve destekledii ÖSO güçleri harekete geçti. ki gün boyunca iddetli çatmalarn yaand dan baz bölgeleri PYD unsurlarndan arndrlrken, daha sonraki günlerde yamur ve olumsuz hava koullar nedeniyle operasyona yava ekilde devam edildi.

HAVA DÜZELNCE HIZ ALDILAR

Dün sabah saatlerinde havann düzelmesi ile birlikte yeniden taarruza geçildi. nsansz hava araçlar ve droneler ile belirlenen terör hedefleri Azez içerisindeki üsler, Kilis snrndaki birlikler tarafndan obüs, tank ve çok namlulu roketatarlar ile ate altna alnd. Ayn bölgeler zaman zaman sava uçaklar tarafndan da havadan bombaland. iddetli çatmalar srasnda PYDliler ise TSK ve ÖSO askerlerinin bulunduu bölgeye sk sk havan ve roketin yan sra keskin nianclar ile saldr düzenledi.

PYDnin bulunduu bölge top atlar ile bask altna alnrken, komando birlikleri ise siperlerden ilerleyerek PYDlilerin Kilis ve Azezi hedef ald roket ve havan atlarn yapt ve kaleyi andran bölgeye doru ilerledi. Top atlar ve hava bombardman ile yerle bir edilen kaledeki örgüt üyeleri komando birlikleri tarafndan etkisiz hale getirildi ve Burseya Da saat 14.30 sralarnda tamamen terör unsurlarndan arndrld.

KULELERE TÜRK BAYRAI DKLD

Bölgedeki kulelerde bulunan sözde PYD flamalar ve Öcalann fotoraflar kaldrlrken, ilk etapta muhaliflerin kulland krmz bir bez asld. Daha sonra bu kulelere Türkiye bayra asld. Askerler tarafndan bayran asl srasnda tekbir getiren ÖSO üyeleri daha sonra ayn noktaya kendi flamalarn da ast.

TANKLAR LERLEYN SÜRDÜRÜYOR

Muhaliflerin sevinç gösterisi yapt bölgeye saat 16.00 sralarnda ise tank ve zrhl araçlar ulat. Bölgeye gelen araçlar teröristlerin bulunduu belirlenen Bafelyun Tepesinin bulunduu bölgeye göre konuland.

PATLAYICI TARAMASI BALATILDI

Öte yandan teröristlerden arndrlan bölgedeki snak ve menfezlere olas patlayc tuzaklanmas ihtimaline kar güvenlik güçlerince kimse yaklatrlmad. Bölgedeki askeri yetkililer daha sonra teröristlerin mayn ve patlayc tuzaklam olabileceini göz önünde tutarak, arazi arama ve tarama çalmas balatt. Bölgede yaplacak taramann ardndan güvenlik güçlerinin ÖSO ile birlikte bu kez Burseya Dann yannda Afrinin batsnda bulunan Bafelyun Tepesinin de özgürletirilmesi için operasyona balayaca kaydedildi.

SINIR KAPISINDA BURSEYA SEVNC

Suriyenin Afrin kentindeki Burseya Dann ele geçirilmesinin ardndan Kilisteki Öncüpnar Snr Kapsnda ellerinde Türk bayraklaryla toplanan bir grup, sevinç gösterisi yapt. Zeytin Dal Harekatna katlan askerler lehine slogan atp tezahüratlarda bulunan kalabalk, bir süre Burseya Dann ele geçirilmesini kutlad.

AZEZDE SLAHLI KUTLAMA

Öte yandan Azezde yaamn sürdüren çok sayda kii aldklar haberin ardndan evlerinin çatsndan uzun süre havaya uzun namlulu tüfeklerle ate açarak kutlama yapt.

HASSADAN SEVKYAT SÜRÜYOR

Öte yandan Hatayn Hassa ilçesi Suriye snrnda konulanan obüsler, terör hedeflerini aralklarla vururken, snr birliklerine takviye tanklar sevk edildi. Sabah saatlerinde balayan aralkl top atlar, Hassa ilçe merkezinden duyulurken, vurulan hedeflerden dumanlarn yükseldii görüldü. Ayrca snr birliklerine takviye tanklar da gönderildi.

Bu arada Kilisin Duruca mahallesinin karsna düen Afrinin ormanlk alannda çatmalar nedeniyle yangn çkt bildirildi.

TANKLAR, AL BEKK KÖYÜNE GRD

Hatayn Reyhanl ilçesinin karsnda kalan ve dün ele geçirilen Cinderesi bölgesine açlan kap olan Ali Bekki köyüne de Türk tanklar girdi. Köydeki derin beton mevziler, yerle bir edildi. Yerel kaynaklar, kaçan teröristlerin halk canl kalkan olarak kullanmaya çaltn, Türk askerine kar direnmek için ikna etmeye çaltn ancak destek bulamadn söyledi. çatmalarda çok sayda teröristin etkisiz hale getirildii, birçounun da yerel halkan destek alamaynca kaçt belirtildi. Köylüler, terör örgütü içinde de çözülmeler olduunu ileri sürdü.

HASSADAN SEVKYAT SÜRÜYOR

Öte yandan Hatayn Hassa ilçesi Suriye snrnda konulanan obüsler, terör hedeflerini aralklarla vururken, snr birliklerine takviye tanklar sevk edildi. Sabah saatlerinde balayan aralkl top atlar, Hassa ilçe merkezinden duyulurken, vurulan hedeflerden dumanlarn yükseldii görüldü. Ayrca snr birliklerine takviye tanklar da gönderildi.

Ana Sayfaya Git