"Bütün aileleri Meclise davet ediyoruz"

"Bir kez daha iktidara ve ailelere çağrıda bulunuyoruz; Kürt sorununun çözüm yeri Meclis, muhatabı iktidardır. Biz, bütün aileleri Meclise davet ediyoruz. Mecliste bütün partilerin içinde yer alacağı bir çözüm komisyonu kurulması için gerekli katkıyı vermelerini bekliyoruz"

Haberler 28.09.2019 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Sözcüsü Günay Kubilay, çocuklar daa kaçrlan ailelerin HDP l Bakanl önündeki oturma eylemine ilikin, Bir kez daha iktidara ve ailelere çarda bulunuyoruz; Kürt sorununun çözüm yeri Meclis, muhatab iktidardr. Biz, bütün aileleri Meclise davet ediyoruz. Mecliste bütün partilerin içinde yer alaca bir çözüm komisyonu kurulmas için gerekli katky vermelerini bekliyoruz. dedi.

Kubilay, parti genel merkezinde düzenledii basn toplantsnda, stanbulda meydana gelen deprem dolaysyla vatandalara geçmi olsun dileinde bulundu.

Depremde can kayb yaanmamasnn sevindirici olduunu belirten Kubilay, 17 Austos Marmara depremini hatrlatarak, uzmanlarn 20 yldr stanbulda büyük bir deprem beklentisi olduunu, önlemler alnmas gerektiini srarla söylediklerini vurgulad.

17 Austos depreminden sonra çkarlan Özel letiim Vergisi ad altnda bu zamana kadar 74 milyar lira toplandn iddia eden Kubilay, Bu 74 milyarn ne kadar depremin zararlar ne kadar depremden korunmak için harcand? Kalan para nerede? diye sordu. Kubilay, en ksa zamanda iktidardan bu sorularn yantn beklediklerini söyledi.

ANNELER MECLSE çAIRIYORUZ

Eski HDP E Genel Bakan Figen Yüksekdan yargland davaya deinen Kubilay, Yüksekda evrensel hukuk normlarna göre deil, düman hukukuna göre yarglyorlar. Bu dava, sadece Yüksekdan davas deil 6,5 milyondan fazla yurttan davasdr. Mahkeme heyeti, yarglamay sarayn talimatlaryla deil anayasaya bakarak yapmaldr. deerlendirmesinde bulundu.

Kubilay, eski HDP E Genel Bakan Selahattin Demirtan, Ankara 19. Ar Ceza Mahkemesinde görülen ana davasndaki tahliye kararn anmsatarak, öyle devam etti:

Dosya içinden dosya çkararak tahliye olmas beklenen Demirta ve Yüksekda için tekrar tutuklama karar verdiler. Bütün olup bitenlerin hukukla ilgisi yoktur. Hepsi de siyasi karardr. Bir bakma bu konularda hukuk, yasa, anayasa konumak aslnda gereksizdir. Bu tutuklamalarla birlikte Türkiyede hukuk, açktan ve taammüden katledilmitir.

çocuklar daa kaçrlan ailelerin HDP l Bakanl önündeki oturma eylemine ilikin de Kubilay, Bir kez daha iktidara ve ailelere çarda bulunuyoruz; Kürt sorununun çözüm yeri Meclis, muhatab iktidardr. Biz, bütün aileleri Meclise davet ediyoruz. Mecliste bütün partilerin içinde yer alaca bir çözüm komisyonu kurulmas için gerekli katky vermelerini bekliyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git