'Bütün annelerin ve babaların yüreği yanıyor'

Dağa kaçırılan 14 yaşındaki oğlu için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan annelerden Saliha Edizer, evladına kavuşma ümidiyle evlat nöbetine 1 yıldır devam ediyor.

Haberler 31.08.2020 - 00:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda anne Hacire Akar, olunun HDPliler araclyla daa kaçrldn iddia ederek, HDP l Bakanl binas önünde 22 Austos 2019da oturma eylemi balatmt. Olunu teröre kurban vermemek için balatt oturma eylemi sonuç veren anne Akar, kararl mücadelesiyle 24 Austosta oluna kavumutu.

Hacire Akarn olu için gösterdii mücadele, benzer acy yaayan dier ailelere de örnek oldu. Akarn mücadelesini örnek alan ailelerin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemine katlan ailelerin says günden güne artarak 150ye yükseldi. Oturma eylemine katlan 15 ailenin çocuuna kavumas, yürei evlat hasretiyle yanan ve bekleyiini sürdüren annelere moral oldu.

Anne Salihe Edizer, Diyarbakr Annelerinin oturma eyleminin yl dönümünde AA muhabirine yapt açklamada, 2014te 14 yandaki olu Yakupun HDP araclyla kandrlarak daa gönderildiini ifade ederek, bir yandan kanserle mücadele ettiini, bir yandan da oluna kavuma ümidiyle 9 Eylül 2019 ylndan bu yana HDP önündeki evlat nöbetine devam ettiini söyledi.

Evladna kavuuncaya kadar oturma eylemine devam edeceini vurgulayan anne Edizer, Ben çocuumu istiyorum. çocuumu getirsinler. Hiçbir annenin cannn yanmasn istemiyorum. Bizim canmz yanyor. nsanlarn gözlerinin açlmas için biz HDPnin önünde duruyoruz. Eylemimizi çocuklarmz gelinceye kadar sürdüreceiz. çocuklarmz gelinceye kadar biz oradan kalkamayacaz. HDPnin maskesi dütü. Onlara biz ba kaldrdk. Biz çocuklarmz istiyoruz. Bizim çocuklarmz getirsinler. ifadelerini kulland.

Olunun lise örencisiyken HDP araclyla kandrlp daa götürüldüünü anlatan anne Edizer, evladndan geriye kalan elbisesinden, kalemine kadar eyalarn sakladn ve çocuunun gelmesini umutla beklediini belirtti.

HDPnin terör örgütü PKKya destek vermesine ve çocuklar kaçrmasna tepki gösteren Edizer, öyle konutu:

Onlarda vicdan ve merhamet yok. Merhamet olsayd, ufak yata çocuumu kandrp göndermezlerdi. Bütün annelerin ve babalarn yürei yanyor. Ben kanser hastasym, Yakubum gittikten sonra hastaneye gitmiyorum. Yazk günah deil mi? Bizim evimizi altüst ettiler, düzenimizi bozdular. Elinde kalem olaca yerde, eline silah verdiler. Biz de Kürdüz, Kürtlüümüzü inkar etmiyoruz ama hiçbir zaman onlar desteklemedik, desteklemeyeceiz de... Onlar istedii kadar çrpnsn, destek olmayacaz.

HDPYE BAKALDIRDIK

Annelerin HDPye bakaldrdn kaydeden Edizer, öyle konutu:

Biz 1 yldr HDPden çocuklarmz istiyoruz. 15 çocuk imdiye kadar bizim sayemizde geldi. çünkü biz HDPye bakaldrdk. Kendileri bir kurua çocuklar satyorlar. Bütün annelerin cierini yakyorlar. Annelerin yüreini parçalyorlar. Yazk günah deil mi bu çocuklara? Niye orada olsun bizim çocuklarmz? Yeter artk niye bu kadar kan aksn ki? Yllardr kan akyor. Bu nereye kadar gidecek? Onlar bu ekilde hiçbir yere varamayacaklar.

HDP çOCUUMU NASIL GÖTÜRDÜYSE ÖYLE GETRSN

Eylemlerine çocuklar gelinceye kadar devam edeceklerini vurgulayan anne Edizer, çocuklarmz gelinceye kadar, benim ömrüm yettii sürece HDPnin kapsndan kalkmayacam. HDP benim çocuumu nasl götürdüyse öyle getirsin. Neden benim canm yakyorlar? Onlarn evlatlar yok mu? Hangi milletvekillerinin çocuu orada? Kendi çocuklarn alsnlar, niye bizim çocuklarmz alyorlar. Bunlarda vicdan ve Allah korkusu yok mu? diye konutu.

Olunun elektrik mühendisi olma hayalleri kurduunu anlatan Edizer, sözlerini öyle tamamlad:

çocuum okuyordu, mutluydum. çocuumu yoksullukla büyüttüm. Biraz elimiz azmza yetiti, olumu PKK bizden kopard. Anneler evlatlarn istiyor, ben de evladm istiyorum. Hem beni salmdan ettiler. çocuum burada okuyacana imdi dalarda. Ölü mü? yayor mu? Onu da bilmiyorum. 6 yl oldu çocuumdan hiçbir haber alamadm. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti bayra altnda yayoruz. Hepimiz Türkiyenin ekmeini yiyoruz. PKKnn ekmei boazmzdan geçmedi. Hiçbir zaman da geçemeyecek. Bizim çocuklarmz alkoymasnlar, göndersinler. Ben bir kadnm, bir anneyim bir evladm aldlar benden. Neyin mücadelesini veriyorlar? Anneysem, hakkm olan, çocuumu bana göndersinler. Onlar Amerikann köpekleri olmular. Yeter artk nereye kadar yapacaklar? Ne kadar Amerika onlarn srtnda duracak? Artk canmzdan bezdirdiler.

Ana Sayfaya Git