Bütün insanlık için terör dursun!

Güneydoğu'da halk teröre tepki yürüyüşünün yansıra, polis merkezlerine moral ziyaretinde bulunuyor. Diyarbakır'da şehitler adına giyabi cenaze naması kılınırken, ortak deklarasyonda; "Bütün insanlık için terör dursun" çağrısı yapıldı.

Haberler 14.12.2016 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güneydouda halk teröre tepki yürüyüünün yansra, polis merkezlerine moral ziyaretinde bulundu. Diyarbakrda ehitler adna giyabi cenaze namas klnrken, ortak deklarasyonda; Bütün insanlk için terör dursun çars yapld.

GIYABI CENAZE NAMAZI

Diyarbakrda faaliyet gösteren çeitli sivil toplum kuruluu temsilcileri ve üyeleri, stanbuldaki terör saldrsna ehit olan 44 kii için gyabi cenaze namaz kld. Merkez Sur lçesindeki Ulu Camiinde klanan cenaze namaznn ardndan STK temsilcileri, caminin bahçesinde ortak basn açklamas yapt.

Sivil toplum kulular adnda hazrlanan ortak basn açklamasn okuyan Gönül Köprüsü Dernei Bakan Ali Serdar Tuncer, terörün bir insanlk suçu olduunu belirterek, terörün bir hak arama arac olmadn söyledi. Tuncer, öyle konutu:

BÜTÜN NSANLIK çN DURSUN

Bu terör saldrsnda her ne kadar güvenlik güçlerimiz hedef alnmsa da, aslnda ülkemizin ve 78 milyonun birliini ve beraberliini hedef alan bir terör saldrsdr. Milletimiz, terörle mücadele eden güvenlik güçlerimizin hep yannda olacaktr. Aziz milletimiz terör karsnda dik duruundan taviz vermeyecek, terörü susturacak ey milletin birlik ve beraberlii olduunu gösterecektir. Bütün insanlk için terör dursun diyoruz. Acmz büyük ama bu acy ülke olarak daha çok bütünleerek ve kenetlenerek aacaz. Ülkemizi ve bizleri, demokrasi ve hukuk yolundan çeviremeyecekler. Bu saldry gerçekletirilenlerin amac bizleri yldrmak, korkutmak ise bilmeliler ki, bizler demokrasi, insan haklar, yaam hak için bu ülkede bar içinde, huzur içinde yaamak için elimizden gelen mücadeleyi sonuna kadar sergilmeye devam edecei. Düne göre bugün daha da kararlyz.

TERÖR BR NSANLIK SUçUDUR

Bilinmelidir ki, terör bir insanlk suçudur ve asla hak arama arac deildir. Hiçbir sorun terör ve iddetle çözülemez. nsan hayatn hiçe sayan ve bölgemize büyük zarar veren terör saldrlar bazen DEA, bazen PKK, bazen TAK, bazen DHKP-C eli ile gerçekletirilmektedir. Bizim için bunlar arasnda hiçbir fark yoktur. Birçok masum insan hayatn kaybetti. Analarn yüreine ac dütü, evlatlar yetim kald. Bölge ve ülke ekonomisi zarar gördü. En büyük zarar da kendi cenazelerinde Ne bizim hakkmz savun ne de bizi öldür diyen Kürtler gördü.

EMNYET NOKTALARINA ZYARET

Terör saldrlarn protesto etmek ve polise destek için Ak Parti Diyarbakr Gençlik Kollar üyeleri, dün akam kentin deiik noktalarnda bulunan polis kontrol noktalarna destek ziyareti düzenledi. Polis kontrol noktasndaki polislere destek ziyareti yapan AK Parti Gençlik kollar üyeleri polislere scak içecek ikramnda bulunurken, polisler ise destek ziyaretinden dolay Gençlik Kollar üyelerine teekkür etti.

SRTTE TERÖRE PROTESTO YÜRÜYÜÜ

Dirili Bakanlar Derneinin Siirtte düzenledii terörü protesto yürüyüüne yaklak 100 kii katld. Beiktaytaki patlamada ehit olanlar için dernek binas önünden hükümet konana kadar yürüyen protestocular, sk sk, Kahrolsun PKK ve ehitler Ölmez, Vatan Bölünmez sloganlar att. Burada konuan Siirt Dirili l Bakan Yardmcs eraffettin Yeilgök, haince arkadan vuran, pusuya düüren, bu vatann evlatlarna kast eden terör odaklarn lanetlediklerini belirterek, Ülkemizin zor bir snanma döneminden geçtii u günlerde, mam Hatip camias olarak bu ülkenin temel ta olan kardeliimiz üzerinde oynanmak istenen kirli oyunlara dikkat çekmeyi vazifemiz biliyoruz dedi.

POLSLERE MORAL ZYARET

Siirtte özel bir okulda okuyan örenciler, stanbulda meydana gelen terör saldrs dolaysyla kentte kontrol noktalarnda görev yapan güvenlik güçlerine moral ziyaretinde bulundu.

Okul yöneticileri ve öretmenleriyle polisleri ziyaret ederek, basal dileyen örenciler, güvenlik güçlerine Türk bayra ve dua verdi.

l Emniyet Müdür Yardmcs Osman Ulusinan, örencilere meslekleriyle ilgili bilgi verdi.

Bir örencinin, Üümüyor musunuz? sorusu üzerine Ulusinan, Biz sizin güvenliiniz için varz. Souk da olsa scak da olsa biz görevimizi yapacaz. Siirt bizim kontrolümüz altnda. Siirte bizim haberimiz olmadan kimse girip çkamaz. Tüm kötü niyetli ahslar yakalarz, suçlu brakmayz. O yüzden gönlünüz rahat ve ferah olsun. ifadelerini kulland.

Okulun kurucusu Doç. Dr. Cahit Epçaçan ise stanbuldaki hain terör saldrsnn kendilerini derinden üzdüünü söyledi.

Güvenlik güçlerinin ülkenin huzur ve güvenliini salamak için her koulda görev yaptna iaret eden Epçaçan, Okul olarak her zaman polislerimizin yannda olduumuzu göstermek, çocuklarmza vatan ve bayrak bilincini alamak için kentteki bütün kontrol noktalarn gezip, polislerimize Türk bayra ve dua hediye etmek üzere yola çktk. eklinde konutu. Epçaçan, saldrda ehit olanlara Allahtan rahmet, yarallara acil ifa diledi. Örenciler daha sonra polislerle hatra fotoraf çektirdi.

MDYATTA LçE EMNYET AMRL ZYARET EDLD

Terörü protesto ve polise destek etkinliklerinden biri de Mardinin Midyat ilçesinde gerçekletirildi. stanbul Beiktata meydana gelen çifte bombal terör saldrsnda ehit olan polisler için lçe Emniyet Müdürlüünü ziyaret eden Kz Anadolu mam Hatip Lisesi, Necip Fazl Ksakürek mam Hatip Ortaokulu ve 75 Yl MKB Ortaokulundan yaklak 50 örenci, lçe Emniyet Müdürü Temel Salman makamnda ziyaret ederek basal dileinde bundu. Burada Kz Anadolu mam Hatip Lisesi 12nci snf örencisi Merve Yavuz Kuran Kerim okurken, Sümeyye Salam da okunan ayetin Türkçe tercümesini okudu. Ardndan ayn okulun meslek dersleri öretmeni Mehmet Emin Kaya, ehitler için dua etti.

Örencilerin ziyareti ile ilgili konuan lçe Emniyet Müdürü Temel Salman, Bundan önceki ve bu saldry yapan ne köpekler, ne köpeklerin tasmasn tayan eller baarl olmadlar, olamayacaklar. Biz millet olarak bir ölürsek bin diriliriz. Bundan önceki tarihlerde de frsat vermedik bu köpeklere, bundan sonra da vermeyeceiz Allahn izniyle. ehitlerimizin mekan cennettir. Ruhlar ad olsun dedi. lçe Mili Eitim Müdürü Abdulkadir Altay ise, stanbuldaki saldrnn bütün millete yaplan bir saldr olduunu belirtti.

IRNAKTA BASIN AçIKLAMASI LE TERÖR SALDIRISI KINANDI

rnakta da, ehit, Gazi ve Güvenlik Korucular Federasyon Bakanl, stanbulda çevik kuvvet polislerine yönelik düzenlenen bombal terör saldrs yaplan basn açklamas ile knad.

IRNAKTA GAZLER FEDERASYONU BAKANI

rnak ehit Gazi ve Köy Korucular Federasyonu Bakan Mehmet Güngör, il binasnda 6 dernein katlmyla düzenlenen basn açklamasnda, stanbulda gerçekletirilen terör saldrsndan duyduklar üzüntüyü dile getirdi.

Hain saldrda hayatn kaybeden ehitlere Allahtan rahmet, yaknlarna ve millete basal, yarallara da acil ifalar dileyen Güngör, saldrnn tek hedefinin ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeliine darbe vurmak olduunu kaydetti.

Güngör, böyle hain saldrlardan medet umanlarn gaflet içinde olduunu belirterek, Bu vatan hainleri hedeflerine hiçbir zaman ulaamayacaklardr. Hiçbir kalle saldr hiçbir hain pusu, milletimizi beraber yaama kararlndan, bölünmez bütünlüünden döndüremeyecektir. Hainler bilmelidir ki; gerçekletirilen bombal saldrda ve vatan savunmas için canlarn feda eden aziz ehitlerimiz Türk ulusunun yüreinde, sonsuza dek yaayacaklardr. diye konutu.

Milletimiz tarihini destanlarla yazm, bamszl için kahramanca mücadele vermitir. Terörün dili, dini, rk ve milleti yoktur. Yaanan bu saldrya kar federasyon olarak askerimizin, polisimizin yannda, devletimizin de emrindeyiz. diyen Güngör, terör örgütleri PKK, DEA ve FETÖyü nefretle knadklarn aktard.

Ana Sayfaya Git