Büyük buluşma!

Diyarbakır yarın tarihi bir güne ev sahipliği yapacak. Siyonizm'in baskısı altında bulunan ve Filistin halkına yönelik yapılan soykırımı telin etmek için, "Büyük Kudüs Buluşması" mitingi yapılacak. Mitinge Başbakan Yıldırım'da katılacak.

Haberler 19.05.2018 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Babakan Binali Yldrmn katlmyla düzenlenecek olan Büyük Kudüs Bulumas hazrlklarnda sona gelindi. Tüm il tekilat olarak hazrlklarn yaptklarn belirten AK Parti l Bakan Süleyman Serdar Budak, yüzbinlerce kii ile güzel bir buluma gerçekletireceklerini ifade etti.

Diyarbakrda Babakan Binali Yldrmn katlmyla düzenlenecek olan Büyük Kudüs Bulumas hazrlklarnda sona gelindi. Etkinliin yaplaca alana ve alan çevresine yaplacak afiler hazrland. Bu akamdan itibaren hazrlanan afiler kentin belirlenen noktalarnda billboardlara aslacak. ftar ve sahur arasnda ise vatandalara el broürleri datlp bulumaya davet edilecek.

Afilerde Selahaddin Eyyubi vurgusu

Buluma için hazrlanan afilerde 5. Haremi erif Ulucami ile 3. Haremi erif Mescidi Aksa birlikte gösterilirken, afiin hemen sol tarafna da Selahaddin Eyyubi vurgusu yapld.

Yüzbinlerle sahada olacaz

Hazrlklar ve duyurular gerçekletirdiklerini kaydeden AK Parti l Bakan Süleyman Serdar Budak, yüz binlerle stasyon Meydannda olacaklarn ifade etti. Budak, 20 Mays günü saat 16.30da Bakanmz Diyarbakra terif edecekler. Zulme lanet ve Kudüse destek amaçl bir buluma. Ayn zamanda partimizin seçim çalmalarnn start da buradan verilmi olacak. nallah iyi bir buluma olacak öyle ümit ediyoruz. Hazrlklarmz, duyurularmz yapyoruz. Biliyorsunuz 17 Martta Cumhurbakanmz arlamtk. Ayn cokuyla ayn kalabalkla Bakanmz da arlayp ayn cokuyla uurlamay planlyoruz. Tüm tekilat mensuplaryla bu organizasyonda görev aldk. Sadece bir parti çalmas deil Kudüse sahip çkma meselesidir. Diyarbakr halk da bu konuda çok duyarldr. Tahmin ediyorum yüz binlerle sahada olacaz dedi.

Diyarbakr ve Kudüs kaderda ehirler

Diyarbakrda böyle bir bulumann gerçekletirilmesi anlaml bulduklarn belirten Yeil Yldz Uyuturucu ile Mücadele Dernei Bakan Yahya Öger, Diyarbakrn Kudüs ile kaderda bir ehir olduunun altn çizdi. Öger, Diyarbakrda bulunan Ulucaminin 5. haremi erif olduunu Mekke, Medine, Mescidi Aksa, am Emevi Cami ve Diyarbakr Ulucami diye söylüyoruz dolaysyla 5. haremi eriften 3. haremi erif Mescidi Aksann igaline kar böyle bir eylemin yaplmas, böyle bir hareketin yaplmas çok manidar ve çok güzel bir olaydr. Yine Selahaddin Eyyubinin Kudüs fethetmeye giderken geçi güzergah olarak Diyarbakr kullandn biliyoruz. Dolaysyla Diyarbakr ile Mescidi Aksann bir kader birlikleri, kader kardelii vardr. Pazar günü yaplacak bu eylemin muhakkak önemsiyoruz ama eylemden ziyade ayn zamanda bizim slami camia olarak, slami ülkeler olarak Siyonist srail rejimine kar tavr taknmamz lazm. Ticari manada ilikilerimizi askya almamz lazm. Askeri anlamalar çok ciddi manada askya almamz lazm. Olay sadece eyleme deil ayn zamanda fiiliyata döküp srailin haddini bildirmek, sraile bir ders vermek ve Ortadouda srailin tek dizaync devlet olmadn sraile ispatlamamz lazm diye konutu.

YOLLAR KAPANACAK

Büyük Kudüs Bulumas ve Babakan Yldrmn katlmas nedeniyle, Pazar günü etkinliin yaplaca alana yakn yollarda giri ve çklarn trafie kapatlaca açkland. l Valiliince yaplan açklamada, vatandalarn madur olmamas adna etkinlik süresince trafie kapatlacak olan yollar ve alternatif güzerghlar belirlendi.

Cumartesi gecesini Pazara balayacak günün saat 00.00 ile etkinlik bitimine kadar kapatlacak olan yollar:

* Akkoyunlu caddesinde; Ofis kavaktan kapanacaktr.

Alternatif olarak Ekinciler caddesi-Hintlibaba caddesini takiben Ali Emiri caddesine verilecektir.

* Mehmet Arif Ersoy caddesinde; Sezai Karakoç kavandan kapanacaktr.

Alternatif olarak Cemilolu caddesi, Klavuz caddesi takiben Nükhet Cokun caddesine veya ehitlik Kava-Ali Emiri Caddesi takiben Elaz Caddesine verilecektir.

* Cemilolu Caddesinde; Balar Polis Merkez Amirlii önünden kapanacaktr.

Alternatif olarak Klavuz caddesi ve Gürsel caddesi takiben Nükhet Cokun caddesine verilecektir.

* stasyon Caddesinde; stasyon caddesi-nalolu caddesi kesiiminden kapanacaktr.

Alternatif olarak Ali Emiri Caddesi takiben Elaz caddesi veya Ekinciler caddesine verilecektir.

* Kla caddesinde; stasyon caddesi-Kla caddesi kesiiminden kapanacaktr.

Alternatif olarak Ekinciler caddesi takiben Elaz caddesine verilecektir.

Ana Sayfaya Git