Büyük tehlike atlatıldı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ek binasına teröristlerce tünel kazılarak içerisine yerleştirilen patlayıcının patlatılması sonucu düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili, "Aslında bütün bir şehir çok büyük bir tehlike atlattı.

Haberler 14.04.2017 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ak Parti Genel Bakan Yardmcs Mehdi Eker, önceki gün Emniyet Müdürlüü ek hizmet binasna yönelik düzenlenen bombal saldr yerinde incelemelerde bulundu.

Ak Parti Diyarbakr Milletvekili Ebubekir Baln da elik ettii inceleme srasnda Ekere, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan bilgi verdi. ncelemelerde sonra basn mensuplarna açklamalarda bulunan Eker, PKK nn gerçekten bir insanlk suçu ilediini, bugüne kadar gerçekletirdii patlamalarda ve saldrlarda on binlerce vatandan ölümüne sebebiyet verdiini belirtirek, öyle konutu:

PKKnn en çok öldürdüü ve zarar verdikleri de Türkiye Cumhuriyetinin Kürt vatandalardr. Bunu iddetle lanetlediimizi ifade etmek istiyorum. nsanlar propaganda için öldürüyor. Bu kadar ehir merkezinin ortasndaki bir yere, tünel kazmak suretiyle getirip, tonlarca bombay buraya yerletirip tuzaklama ve uzaktan bunu patlamann bakaca bir izah olamaz.

GÖLGE DÜÜRMEK STYORLAR

Eker, PKKnn bu tür eylemlerini lanetlediklerine de belirtirek, Referandum sürecini bir ekilde baltalamak, gölge düürmek, infial ve korku yaratmaktr asl olan ey odur. Terör örgütü burada bir mesaj veriyor. Ben hala eylem yapabiliyorum mesaj veriyor, bunun üzerinden halk korkutmaya çalyor. Burada Balar halknn da, Diyarbakrn da, Kürt kardelerimizin de hepsinin PKKya ve bu hain eyleme verecei en büyük cevap sandkta olur. Sandkta PKKnn çarlarna deil, milletin sesine ve kendi vicdanlarnn sesine cevap verecek ekilde evet derlerse kanaatimce PKKnn bu hayr eylemine en büyük cevab vermi olurlar diye düünüyorum diye konutu.

Saldr sonras güvenlik güçlerinin olay detayl ekilde aratrdn kaydeden Eker,Olay özel bir ekilde aratrlyor. 5 gözalt var, tabi bunlara ilaveler de olabilir. çünkü, sonuçta bu bir uzun vadede planlanm bir eylem, hedefi çok büyük, çok büyük bir katliam. Sivilleri binlerce sivili hedeflemi belli ki bu bölgede yaayan, sivil yurttalarmz. Bunun organize eylem olmas sebiylede mutlaka katk sunan, planlama, uygulama safhasnda destek veren bir ekilde çok sayda kii olabilir, mümkündür. Emniyet kuvvetleri de, istihbaratta bunlarla ilgili çalyor dedi.

TERÖRLE MÜCADELE

Eker, PKK ve FETÖ terör örgütleriyle çok etkin bir mücadele yürütüldüünü, bunu herkesin bilip hissetiini de ifade ederek, Ama, maalesef burada ehir merkezlerinde gelip sinsi bir ekilde bir irket gibi bir yer kiralyor. Sonra bir depo olarak kulland mahalli olarak kulland bunun altna giriyor bir takm tekniklerle, teknolojilerle aylar süren hazrlyla bu kanl hain eylemi gerçekletirebiliyordiye konutu.

Patlama bölgesindekmi incelemeleri tamamlayan Ak Parti Genel Bakan Yaardmcs Mehdi Eker, daha sonra saldrdan zarar gören esnaflar ziyaret etti. Esnafn zararlarnn karlanacan söyledi.

Ana Sayfaya Git