Büyükleri gelsin ben Dicleliyim!

Diyarbakır Şehit Dicle'ye gözyaşı döktü. Kentte olağanüstü önlemler alınırken, cenaze Hava Şehitliğine defnedilirken, acılı baba Adnan Dicle "İnsan kalleşçe vurmaz. Onların büyükleri gelsin, onların kalleşçe büyükleri gelsin. Ben Dicleliyim" diyerek feryat etti.

Haberler 26.10.2017 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Yenienir ilçesi ehitlik semtinde geçen pazartesi günü evinin önünde urad silahl saldrda srtndan vurularak ar yaralanan ve kaldrld hastanede önceki gün ehit olan 22 yandaki Jandarma Uzman Onba Bilal Dicle, gözyalaryla son yolculuuna uurland.

BABANIN YÜKSELEN FERYADI

çileri Bakan Süleyman Soylunun da katld törende ehidin babas Adnan Dicle, nsan kalleçe vurmaz. Onlarn büyükleri gelsin, onlarn kalleçe büyükleri gelsin. Ben Dicleliyim. 35-40 yldr. Ben herkesin taziyesine, hastalna, fakirliine kotum. Benim olum kime bir tokat vurdu diyerek feryat etti.

KARA VE HAVA EHTL

Sümer camiinde klnan cenaze namaz sonrasnda ehit Bilal Dicle için, Kara ve Hava ehitliinde ikinci bir tören düzenlendi. Burada özgeçmiinin okunmasnn ardndan dualar edildi. ehitlik çevresindeki evlerde oturan kadnlar da pencere ve balkonlardan dua okudu. ehit Jandarma Uzman Onba Bilal Diclenin cenazesi, gözyalar arasnda topraa verildi.

GÜVENLK ZRVES YAPILDI

Cenaze töreninden sonra çileri Bakan Süleyman Soylu ve beraberindeki vali ve komutanlar güvenlik toplants için Yeniehirdeki Jandarma Bölge Komutanlna geçti. Bakan Soylu burada güvenlik toplants gerçekletirdi.

HABER MERKEZ

Merkez Yenienir ilçesi ehitlik semtinde geçen pazartesi günü evinin önünde urad silahl saldrda srtndan vurularak ar yaralanan ve kaldrld hastanede önceki gün ehit olan 22 yandaki Jandarma Uzman Onba Bilal Dicle, gözyalaryla son yolculuuna uurland. çileri Bakan Süleyman Soylunun da katld törende ehidin babas Adnan Dicle, nsan kalleçe vurmaz. Onlarn büyükleri gelsin, onlarn kalleçe büyükleri gelsin. Ben Dicleliyim diyerek feryat etti.

EHTE CENAZE TÖREN

Jandarma Uzman Onba Bilal Dicle için memleketi Diyarbakrda tören düzenlendi. Merkez Yeniehir lçesindeki Sümer Camisindeki ilk törene youn katlm oldu. ehidin yaknlar cenaze namaz için cami bahçesinde beklerken, güçlükle ayakta duran baba, anne ve kardeleri, ehidin silah arkadalar teskin etmeye çalt.

EHDN ÜNFORMASINI GYD

Anne Kamile Dicle, bulunduu yere oturarak namazn klnmasn beklerken, ehit kardeinin üniformasn giyen ablas Hilal Dicle ise Bilal Diclenin askerlerin elindeki fotorafn defalarca öperek gözya döktü. Bu srada ehidin dier yaknlar, Oy Bilal ben sana kurban olay hani sen Diyarbakrlydn, kimse sana bir ey yapmayacakt. Hani Ben Diyarbakr çocuuyum kimse bana bir ey yapmaz diyordun olum, sana nasl kydlar diyerek feryat etti.

CENAZEYE BAKAN DA KATILDI

Sümer Camisinde klnan cenaze namazna, çileri Bakan Süleyman Soylu, Vali Hasan Basri Güzelolu, Jandarma Genel Komutan Orgeneral Arif çetin ve Emniyet Genel Müdürü Selami Altnokun yan sra güvenlik toplants için kente gelen bölge valilileri, jandarma komutanlar, AK Parti Diyarbakr Milletvekili Galip Ensariolu, kamu kurum müdürleri, ehidin yaknlar ile arkadalar katld.

UZUN SÜRE OMUZLARDA TAINDI

Cenaze namaznn ardndan ehit Bilal Diclenin naa, cenaze aracna konularak, kortej oluturuldu. Protokol ve ehidin yaknlar kortej önünde yürüyüe geçti. Kalabalk sk sk Kahrolsun PKK, ehitler ölmez vatan bölünmez sloganlar att. ehit Diclenin cenaze aracna kapanan bir yakn, Böyle olmamas lazmd. Allah peygamber hakk için buna çözüm bulun, çözüm diyerek feryat etti.

ONLARIN KALLEçE BÜYÜKLER GELSN

Baba Adnan Dicle ise kortej yürüyüü srasnda çileri Bakan Süleyman Soylu ile birlikte durarak açklama yapt. Baba Dicle, nsan kalleçe vurmaz. Onlarn büyükleri gelsin, onlarn kalleçe büyükleri gelsin. Ben Dicleliyim. 81den beri ehitlikte oturuyorum. 35-40 yldr. Ben herkesin taziyesine, hastalna, fakirliine kotum. Benim olum kime bir tokat vurdu. Diyordu, Baba ben Diyarbakra geldim. Kendi memleketime. Benim olumu öldüremediler. Benim olum benim içimde yayor yayor dedi.

KARA VE HAVA EHTL

Kortej daha sonra Diyarbakr Kara ve Hava ehitliine gelerek buradaki törene katld. ehit Bilal Diclenin özgeçmiinin okunmasnn ardndan dualar edildi. ehitlik çevresindeki evlerde oturan kadnlar da pencere ve balkonlardan dua okudu. ehit Jandarma Uzman Onba Bilal Diclenin cenazesi, gözyalar arasnda topraa verildi.

GÜVENLK ZRVES YAPILDI

Cenaze töreninden sonra çileri Bakan Süleyman Soylu ve beraberindeki vali ve komutanlar güvenlik toplants için Yeniehirdeki Jandarma Bölge Komutanlna geçti. Bakan Soylu burada güvenlik toplants gerçekletirdi.

VALLER VE L EMNYET MÜDÜRLER

Soylunun bakanlk ettii toplantya Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, Jandarma Genel Komutan Orgeneral Arif çetin, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Elaz Valisi çetin Oktay Kaldrm, Batman Valisi Ahmet Deniz, Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Mu Valisi Aziz Yldrm, Bingöl Valisi Ali Mant, anlurfa Vali Yardmcs Tark Açkgöz, Emniyet Genel Müdürü Selami Altnok, 7. Kolordu ve Garnizon Komutan Tümgeneral Sinan Yayla, Bölge Jandarma Komutan Halis Zafer Koç ve Elaz, Bingöl, anlurfa, Mardin, Batman, Mu ve Tunceli llerinin l Jandarma Komutanlar ve l Emniyet Müdürleri katld. Toplant basna kapal gerçekleti.

Ana Sayfaya Git